Bustos declara per segona vegada davant el jutge: “Només m’han preguntat per temes menors”

  • També ha comparegut, en qualitat de testimoni, Carme García, portaveu d’ÌCV

  • La ronda de declaracions es tanca amb l’imputat Adolfo Moreno, gerent de la FMC

García ha testificat sobre una sèrie de qüestions relatives a la presumpta trama de cobrament de comissions per adjudicacions d’obres a l’ajuntament de Sabadell. Bustos i Moreno han respost sobre temes relacionats amb despeses de representació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

La segona declaració de l’excalde Manuel Bustos davant el jutjat d’instrucció número 1 ha estat precedida per la compareixença de dues hores de duració, com a testimoni, de Carme García, portaveu d’ICV a l’ajuntament de Sabadell.

García ha explicat als nombrosos mitjans de comunicació congregats davant els jutjats que havia contestat a les preguntes del magistrat i de l’advocat defensors dels imputats. Així es s’ha ratificat de les seves anteriors declaracions i ha informat sobre les circumstàncies que Nicolás Giner, l’empresari penedit, havia contactat amb la seva formació. Giner va ser qui després de reunir-se amb García va denunciar al 2011 als Mossos d’Esquadra la presumpta xarxa de suborns i cobrament de comissions de l’ex portaveu PP, Jordi Soriano.

ICV està estudiant personar-se com a acusació particular en el cas.

Gracia atenent a la premsa a la sortida dels Jutjats. Autor: David B.

Cementi Municipal i Parc Agrari

Altre bateria de preguntes han estat relacionades amb les obres d’ampliació del Cementiri Municipal i els moviment de terres al Parc Agrari investigades pel jutge. També, ha testificat sobre una sèrie de “questions menors” sobre els quals no ha volgut donar detalls. El jutge s’ha interessat per la informació a que tenen accés els regidors de l’oposició en el funcionament de l’Ajuntament.

Després de manifestar la “seva confiança en la justícia”, ha assegurat que gràcies a ICV s’havia pogut saber el que havia passat durant anys a Sabadell i ha donat per acabada una manera de governar concebuda “per beneficiar els interessos particulars”.

Temes menors

Uns cinquanta militants del PSC s’han concentrat a les portes dels jutjats per donar suport a Bustos, entre ells diversos regidors i l’alcalde, Joan Carles Sánchez. A la seva entrada s’han produït uns moments de tensió entre alguns socialistes i un ciutadà que va cridar contra la corrupció.

Monge, Sánchez i Burgués esperant la sortida de Bustos. Autor: David B.

Bustos ha fet unes breus declaracions als mitjans de comunicació després de la seva compareixença de 45 minuts. Segons l’exalcalde, l’interrogatori ha girat sobre “qüestions menors” relatives a “dinars i desplaçaments” de la FMC Així ha assegurat que no se l’havia preguntat ni per la presumpta subvenció fraudulenta de 25.000 euros de la FMC a l’associació llatinoamericana d’ajuda al refugiat ACSAR per afavorir a la militant socialista d’origen equatorià Ligia Castelo, ni pel pagament d’un hotel de luxe a Madrid.

Bustos ha insistit que el seu cas no té res a veure ni amb la corrupció urbanística, ni amb el cobrament de comissions il·legals.

Vint dinars

La ronda de declaracions ha finalitzat amb Adolfo Moreno, gerent de la FMC, que no ha volgut fer declaracions. Cristóbal Martell, advocat defensor dels imputats, que també porta el cas Pretòria de corrupció urbanística a l’ajuntament socialista de Santa Coloma de Gramanet, ha explicat que el jutge ha interrogat a Bustos sobre 20 dinars en dos anys. L’exalcalde va afirmar que tenia un topall per a despeses de representació que mai havia superat. Segons Martell, a Moreno només se l’ha preguntat per un sopar de la federació municipalista.

Foto portada: Manuel Bustos a la sortida dels jutjats de Sabadell. Autor: David B.