Foto portada: el casal de joves del carrer Emprius, aquest dissabte. Foto: X.Calvó.

Canvis d’última hora en els punts de votació de l’1-O a Sabadell

Canvis d’última hora en el número de punts de votació previstos per aquest 1 d’octubre a Sabadell. Segons ha fet públic el Comitè de Defensa del Referèndum, hi haurà 43 col·legis electorals a Sabadell. La mateixa font apunta que 35 d’ells estan oberts ara mateix.

Les entitats i col·lectius que donen suport a l’1-O convoquen la ciutadania a les cinc de la matinada a les portes dels punts de votació per garantir-ne l’obertur0 a partir de les 9, quan han de començar les votacions del referèndum, malgrat la seva suspensió.

Inicialment estava prevista l’obertura de 54 punts de votació a Sabadell. Finalment, si no hi ha més canvis, se’n preveuen 35. Es manté la presència a tots els districtes.

Bona part dels canvis es deuen a la concentració de punts de votació en alguns barris. Per exemple, a Campoamor només es podrà votar a l’escola Sallarés i Pla. A la Creu de Barberà caldrà votar al centre cívic, anul·lant-se l’escola La Romànica. Els veïns de Poblenou que participin ho hauran de fer a la biblioteca de La Serra. Als Merinals no es podrà votar al Francesc Bellapart; només a l’escola Arraona. Qui votava a l’escola d’adults de Can Rull ara ho haurà de fer al centre cívic. Els votants del CEIP Calvet d’Estrella hauran de votar a l’escola Sant Julià, i el mateix amb els de l’escola Gaudí, que han d’anar a l’escola Miquel Carreras. El Casal de Gent Gran de la Roureda no serà punt de votació; caldrà anar al Xaloc. Finalment, els votants habituals de l’escola universitària de la UAB no aniran a Fira Sabadell sinó al Casal de Joves Emprius.

Escoles obertes i concentracions

Així mateix, segons el Comitè de Defensa del Referèndum (CDR), hi ha 35 escoles obertes a falta de 12 hores per l’inici del referèndum. En tots els casos es demanen concentracions ciutadanes a les cinc de la matinada per evitar-ne el tancament. A més, en vuit casos es vol obrir les escoles.

Foto portada: el casal de joves del carrer Emprius, aquest dissabte. Foto: X.Calvó.