Concentració plaça Sant Roc. Autor: David B.

Cercavila, esmorzar, manifestació a l’Eix Macià i concentració a l’Ajuntament: el 8-N a Sabadell

Entitats sobiranistes i sindicats minoritaris criden aquest dimecres 8 de novembre a una nova aturada de país amb característiques de vaga general. En aquest cas, a diferència del passat 3-O no hi ha el suport de la Taula per la Democràcia, que inclou els sindicats majoritaris CC.OO i UGT.

A nivell laboral, la vaga està convocada per la Intersindical-CSC, i compta amb el suport d’alguns sindicats com USTEC, principal en el sector de l’ensenyament, o la sectorial d’Ensenyament del sindicat CGT. Precisament és a les aules on més s’espera notar la vaga, com també en el cas de l’administració. És més incerta l’afectació que hi haurà als transports, sense serveis mínims, la indústria o els serveis. En aquesta ocasió, es convoca l’aturada contra els empresonaments de polítics catalans i la repressió de l’Estat contra els polítics independentistes.

La patronal Foment del Treball ha intentat aturar la vaga fins aquest mateix dimarts, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’ha validat. Foment argumentava que la vaga té tints polítics tot i que el sindicat aludeix a motius socials per convocar-la.

Sense serveis mínims

Renfe ha anunciat que no hi ha serveis mínims, malgrat que poden haver-hi afectacions en el servei al llarg del dia, que comunicaran públicament. En el mateix sentit s’ha pronunciat l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La TUS no descarta alteracions en el servei, però tampoc tindrà serveis mínims.

El programa a Sabadell

La jornada tindrà diversos focus informatius. A Sabadell la coordinació va a càrrec del CDR (Comitè de Defensa de la República), que ha fet públic el programa d’accions a través de Twitter.

A part d’aquestes activitats Esquerra Republicana de Catalunya ha convocat a les 11 hores, al parc de Catalunya, per fer un llaç gegant de color groc, en solidaritat amb els vuit exconsellers empresonats i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural.  

Una hora més tard coençarà la manifestació de l’Eix Macià. A la tarda, a part de l’acció anunciada pel CDR, enigmàtica, a les 18 hores hi ha convocada una concentració davant l’Ajuntament.

Foto portada: manifestació del 3 d’octubre passat. Autor: David B.