Adrián Hernández. Autor: David B.

Ciutadans lamenta que la Generalitat s’oblidi dels barracons i centres pendents en l’inici del curs

Critiquen que la responsable del Govern se “centri a defensar l’escola i la llengua catalana quan més de 1.000 nens continuen estudiant de forma precària”.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha criticat que Esther Rivera, directora adjunta dels Serveis Territorial (SSTT) d’Educació de la Generalitat de Catalunya, “no fes ni una referència ni donés explicacions sobre la lamentable situació dels barracons en tres centres de la ciutat ni sobre el retard d’anys en la construcció de dos equipaments”.

“Rivera va participar el dijous en un acte oficial d’inici del curs escolar a Sabadell i en el seu parlament va insistir a defensar l’escola i la llengua catalana d’uns suposats atacs, però es va oblidar de les necessitats de més de mil nens que continuen estudiant de forma precària en barracons”, ha lamentat Hernández.

Adrián Hernández ha manifestat que “el Grup Parlamentari de Ciutadans tornarà a portar a debat al Parlament els incompliments del Govern amb Sabadell en Educació, entre ells la construcció de l’Escola Virolet i l’IES de Can Llong”. El portaveu de la formació taronja ha mostrat la seva “preocupació sobre que s’aconsegueixin complir els terminis previstos” i ha recordat que han “defensat durant la passada legislatura totes les reivindicacions de la comunitat educativa”. “L’últim compromís del Govern amb l’Ajuntament és que l’institut estarà acabat en el curs 2022-2023, la qual cosa asseguraria que els nens poguessin continuar l’ESO en el mateix barri i en els horaris convencionals”.

Foto portada: Hernández en una entrevista. Autor: David B.