Avda Rafel Casanova

Ciutadans reclama més mesures de seguretat pels vianants a l’avinguda Rafael Casanova

El portaveu municipal de Ciutadans (C’s), José Luís Fernández, recorda que la via patirà un notable increment del trànsit de vehicles quan comencin les obres de la nova rotonda de la ronda Ponent amb la Rambla Iberia

José Luís Fernández, portaveu del grup municipal de C’s, ha demanat a l’equip de govern que “reforci les mesures de seguretat per als vianants a l’avinguda Rafael Casanova per pal·liar els efectes de l’important augment de trànsit” que comportaran els desviaments per les imminents obres de la futura rotonda de la ronda Ponent amb la Rambla d’Iberia i la carretera de Terrassa. Fernández ha recordat que “l’avinguda s’ha convertit en una via amb molta circulació de vehicles en els últims anys, a causa de la desviació del trànsit pels treballs de prolongació dels Ferrocarrils de la Generalitat. A més ha afegiy que “els veïns estan preocupats per la seguretat”, doncs “molts conductors circulen a excessiva velocitat en determinades hores del dia i els elements per reduir-la, com a semàfors, són insuficients”.

Fernández ha reclamat que es col·loquin “ressalts i senyals de reducció de velocitat al costat dels passos de vianants actuals” que obliguin a frenar als conductors. Es dona la circumstància que a l’avinguda Rafael Casanova solament hi ha un semàfor entre l’encreuament de la carretera de Terrassa i la rotonda del Parc Catalunya. El portaveu de C’s ha recordat que és una zona de freqüent pas per als vianants per la proximitat del CEIP Catalunya i de l’IES Vallès, al carrer Valentí Almirall,

També ha apuntat al fet que la situació s’agreuja per “la voluntat del quatripartit de dificultar el trànsit rodat” tant per la rambla Iberia com per la ronda de Ponent. El fet que un dels principals accessos de Sabadell “estigui farcit de semàfors mal sincronitzats que causen embussos constants, provoca que molts conductors segueixin utilitzant l’avinguda Rafael Casanova com a via més ràpida d’entrada i sortida de la ciutat”.

Per això, ha sol·licitat a l’equip de govern “un canvi en la mobilitat global” que “no castigui als ciutadans que volen entrar o sortir de la ciutat amb cotxe amb interminables esperes innecessàries en els semàfors instal·lats en la Rambla Iberia”

Foto portada: Avinguda Rafel Casanova, fa uns dies. Autor: David B.