Lourdes Ciuró

Ciuró (Junts) lamenta que Salut oblidi de nou Sabadell per fer inversions

Cop de colze de Junts per Sabadell a Esquerra Republicana, amb qui coexisteixen al govern de la Generalitat. La portaveu municipal juntaire, Lourdes Ciuró, lamenta que el departament de Salut, amb la consellera Alba Vergès (ERC) al capdavant, deixi de costat Sabadell a l’hora de fer inversions sanitàries com l’ampliació de determinats hospitals. 

Ciuró abunda el malestar històric, i bastant general, de la ciutat respecte el departament de Salut, que té infrafinançada tant l’atenció primària com l’hospitalària sabadellenca en relació als municipis de l’entorn. Ara el departament de Salut ha anunciat la construcció de cinc hospitals exprés per a malalts de Covid-19 en municipis amb grans hospitals. El pla es farà al sociosanitari de Barcelona Pere Virgili i als hospitals de Bellvitge (l’Hospitalet), Can Ruti (Badalona), Moisés Broggi (Sant Joan Despí) i Lleida però no a Sabadell (tampoc a Terrassa, tercera ciutat del país en volum de població).

“Aquesta ciutat en l’anterior mandat va avançar el finançament de les urgències del Hospital Taulí, i en plena pandèmia, va posar a disposició del país la Pista Coberta d’Atletisme per fer un Hospital Temporal”, assegura Ciuró, qui reivindica davant Vergès “l’esforç ingent” que Sabadell ha fet en matèria de salut com per ara no rebre inversions a canvi.

Ciuró defensa l’hospital Parc Taulí, “un dels centres hospitalaris més importants del país i envoltat d’actius del coneixement, la investigació i la recerca que cal compensar-los per tal de seguir millorant la qualitat assistencial”. Per això emplaça a Vergès a revertir errors perquè “Sabadell ha estat la gran ciutat oblidada per part del Departament”.

Foto portada: Ciuró, en una imatge d’arxiu abans de la pandèmia. Autor: J.d.A.