Lluís Corominas PDeCAT. Autor: David B.

Corominas (PDeCAT) reivindica la feina feta per a poder votar l’1 d’octubre

El PDeCAT de Sabadell ha celebrat l’acte central de campanya pel ‘Sí’ al referèndum de l’1 d’octubre amb Lluís Corominas. Prop d’un centenar de persones s’han acostat a la plaça del Mercat, on al final de l’acte s’han repartit clavells en defensa de la democràcia.

Aquest dissabte al migdia la secció local del PDeCAT ha fet campanya pel ‘Sí’ al referèndum anunciat per l’1-O, amb el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas; la presidenta del partit a Sabadell, Mireia Figueras, i la intervenció -no anunciada- de Joan Ignasi Sànchez, detingut aquest dimecres i acusat de sedició per la seva vinculació amb el referèndum.

Corominas ha assegurat que aquesta setmana “l’Estat espanyol ha passat una línia vermella molt important amb els escorcolls, les detencions…”. Una de les detencions es va produir a Sabadell, quan la Guàrdia Civil va detenir a Joan Ignasi Sànchez, que ha participat de l’acte (més info: ‘Joan Ignasi Sànchez (PDeCAT), sobre la seva detenció: “moltes gràcies pel suport que vaig rebre”’).

Acte PDeCAT. Autor: David B.
Un moment de l’acte central a Sabadell. Autor: David B.

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí ha assegurat que s’ha “intentat per tots els mitjans pactar amb l’Estat quina era la sortida”, però que donada la negativa, “volem que sigui la ciutadania qui decideixi” en un referèndum. El mateix Corominas ha explicat que “en el Parlament, tot i tenir majoria, no ens sembla que sigui la millor manera de fer-ho fer una declaració unilateral” d’independència.

Corominas ha defensat la feina feta al Parlament de Catalunya que hauria de permetre la celebració del referèndum.

Els dies 6 i 7 de setembre vam aprovar tant la Llei del referèndum com la Llei de transitorietat. I que no us enganyin, aquells dos dies és veritat que hi va haver una imatge de què les coses eren forçades, però durant dos anys hem intentat que aquestes lleis es tramitéssin, primer, de manera ordinària, i ens ho van portar al Tribunal Constitucional“, assegura Corominas.

El parlamentari defensa que també es va intentar aprovar les dues lleis “en lectura única, que a tota Espanya es pot fer, excepte a Catalunya, perquè també el Constitucional ens ho va suspendre”. Corominas també ha assegurat que “hi haurà paperetes, urnes i col·legis electorals”. El públic ha tancat l’acte amb diferents preguntes com què passarà si l’1 d’octubre la policia impedeix l’accés a les urnes, que Corominas ha assegurat que “no hi haurà les urnes segrestades”; també s’ha preguntat al diputat què passarà si guanya el ‘Sí’ i, finalment, si es produirà la votació.

Foto portada: Corominas, en la seva intervenció d’aquest dissabte. Autor: David B.