Foto portada: protesta al ple. Autor: David B.

Crítiques per deixar morir sense alternatives la Zona Hermètica

La Zona Hermètica encara, ja de forma definitiva, els seus darrers mesos. Després d’un degoteig de tancaments, properament els locals que no abaixin la persiana seran precintats. En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans (Cs) acusa l’actual govern “d’heretar” un problema però de ser incapaç d’arribar a consensos. 

El 26 de maig de 2016 es va aprovar al ple una moció per definir un nou model d’oci nocturn a la ciutat en paral·lel al desmuntatge de la Zona Hermètica (més info: ‘A contrarellotge‘). A la pràctica, però, les discoteques marxaran del barri de Gràcia sense una alternativa a la ciutat.

Per tot plegat, Ciutadans acusa l’actual quatripartit de “deixa els sabadellencs sense la possibilitat de gaudir d’aquest tipus d’oferta en el seu propi municipi”. Segons dades d’aquest partit, només queden vuit locals oberts, un tancarà ja aquest cap de setmana i dos més han tingut sentències contra la petició de mesures cautelars per mantenir l’activitat.

Fernández, al ple municipal. Autor: David B.
Fernández, al ple municipal. Autor: David B.

El partit taronja acusa l’anterior govern d’una gestió “desastrosa”, ja que va planificar el tancament de les discoteques a Gràcia i el seu trasllat a Sant Pau de riu-Sec sense fer res per dur-ho a la pràctica. Però mantenen que l’actual coalició d’esquerres “no ha estat a l’alçada de les circumstàncies” ja que ha incomplert la moció de maig de 2016, sense reunir-se amb els operadors ni buscar espais alternatius fent que “el tema mori lentament”, segons apunta el portaveu de Cs, Jose Luis Fernández.

“No s’ha realitzat l’estudi per determinar a quines zones de Sabadell es podia traslladar l’oci nocturn sense que fos un problema per als veïns”, així com de “modificar el pla d’usos recreatius del barri de Gràcia”, insisteix el portaveu.

Al maig de 2016 hi havia 13 locals a la zona. Ara en queden vuit. En breu seran cinc. I la resta hauran de tancar en les properes setmanes. Per altra banda, les queixes dels veïns a la zona, que motiven el desmuntatge de la Zona Hermètica, no s’han suprimit ja que desenes de joves beuen alcohol a la via pública durant les nits del cap de setmana.

Foto portada: usuaris de la ZH, a les portes del ple el passat mes de juny. Autor: J.d.A.