Autor: M.Tornel.

Cs vol dues noves línies de la TUS al sud per reduir l’ús del vehicle privat

La posada en marxa de les noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cobert el centre i el nord de Sabadell, però no el sud, creu Ciutadans. Per aquest motiu, el partit taronja voldria que l’Ajuntament reforci el transport públic en autobús a la zona sud. Només així es treuran vehicles privats dels carrers. Així ho proposaran al ple. 

Amb les noves estacions dels FGC (una a la Plana del Pintor, l’altre a la plaça d’Espanya i la tercera a La Creu Alta), Ciutadans creu que s’ha cobert de forma “adequada” el centre i el nord de Sabadell però s’ha creat un “desequilibri i un greuge comparatiu” en transport públic a la vessant sud de la ciutat, que només té l’estació de RENFE.
Així el partit taronja creu que ara tocaria reforçar el transport públic en aquesta zona, bàsicament amb les línies d’autobús urbà de la TUS. Caldria reforçar la TUS si es vol reduir l’ús del vehicle privat i millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. Per això volen crear dues noves línies de bus.

Quines serien les dues noves línies?

La primera aniria des de Les Termes fins les estacions de tren del centre (Sabadell Centre de RENFE i Plaça Major de FGC). La segona aniria de Campoamor i Espronceda a l’estació Plaça Major dels FGC. Ciutadans recorda que només al districte 6 (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i Les Termes) té prop de 30.000 habitants, el 14 per cent de la població.

Foto portada: el Passeig d’Espronceda, en una imatge d’arxiu. Autor: M.Tornel.