Exemplar de pi blanc al Passeig de la Revolució. Autor: cedida

Cs vol més mesures contra la processionària del pi

Ciutadans considera insuficients les mesures preses per l’Ajuntament contra la plaga de processionària del pi en els parcs de la ciutat. El portaveu del partit taronja al consistori, veu “poc eficaces” les mesures perquè hi ha moltes erugues. I avisa que cal actuar ja a l’hivern per evitar mals majors a la primavera i l’estiu. 

Hernández creu que l’actual equip de govern (PSC i Podemos) “no ha adoptat mesures suficients per a posar fi a la plaga de processionària del pi que afecta actualment els parcs de la ciutat”. El regidor assegura que les erugues causen greus efectes a la salut de les persones i dels animals. Cs creu que l’anterior govern no actuava contra la plaga, i que llavors el PSC ho criticava però que ara, sis mesos després d’arribar al govern, tampoc han fet gaire més.

La processionària del pi provoca irritacions a la pell, però en el cas de les mascotes poden generar problemes respiratoris, asfíxia i, en alguns casos, la mort.

“Pins situats en la via pública, parcs, àrees pròximes a zones escolars o boscos de Sabadell estan afectats per la presència de la plaga de la processionària del pi”, diu Hernández.

El regidor avisa que el problema es produeix sobretot a la primavera però que cal actuar ja amb prevenció per evitar la plaga posterior.

Foto portada: un exemplar de pi blanc. Autor: cedida.