Acte llibertat presos. Autor: David B.

Quatre mesos de l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Sabadell per la Independència – ANC i Òmnium Cultural han convocat als ciutadans de Sabadell per reclamar una vegada més la llibertat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Quatre mesos després de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez s’ha dut a terme una nova concentració que ha omplert bona part de la plaça Doctor Robert. Una estona abans s’ha dut a terme una plantada de flors grogues a la plaça del Vallès.

La presidenta d’Òmnium Cultural Sabadell, Teresa Mira, ha manifestat que “no només estem aquí per demanar la llibertat dels presos polítics, per defensar l’escola, la cultura i per defensar-nos d’una colonització d’unes persones que ens volen com a esclaus”.

Acte llibertat presos. Autor: David B.
Teresa Mira en un moment de l’acte. Autor: David B.

“Avui parlarem d’emocions i de confiança, això és el que li devem a quatre persones que estan empresonades i que no haurien d’estar a la presó perquè són persones de pau i no són persones violentes”, ha apuntat Mira.

En un manifest que s’ha llegit posteriorment asseguren que “fa 123 dies que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez viuen entre reixes per les seves idees polítiques, per defensar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya”. Han afegit que “aquí l’Estat actua com una dictadura, ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament. No han comés cap delicte, empresonant als Jordis ens han empresonat a tots”.

En el comunicat han manifestat també que “l’Estat Espanyol està vulnerant drets bàsics i fonamentals. No estan garantits alguns drets i llibertats i segueixen les citacions de polítics, d’empresaris i voluntaris que no han comés cap il·legalitat”.

“La injusta situació dels presos polítics ens demostra que estan vulnerant el dret d’expressió, d’opinió, de manifestació, d’associació o participació” i asseguren també que “no s’han respectat els principis d’imparcialitat ni d’independència judicial, s’ha vulnerat el dret a la presumpció d’innocència i no s’ha garantit el dret a preparar la seva defensa”.

Després de la lectura del manifest s’han fet quatre minuts de silenci, amb les llanternes dels telèfons mòbils enceses i acte seguit s’ha donat lectura a un poema i s’ha cantat la cançó Companys no és això.

Foto portada: quatre minuts de silenci. Autor: David B.