Estació Bus - Sabadell Castellar. Autor: N. Bueno

Demanen parades intermèdies per a dones en els busos nocturns per reduir agressions sexuals

El PSC de Sabadell vol introduir parades intermèdies per a dones en els recorreguts dels autobusos nocturns de la ciutat amb l’objectiu de reduir el risc de patir agressions sexuals i evitar que les usuàries del transport públic hagin de recórrer soles punts de l’espai públic percebuts com a insegurs per aquest col·lectiu.

Els socialistes demanen a l’equip de govern – Crida per Sabadell, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell – i a l’empresa TUS – encarregada del servei al municipi – un estudi en aquesta direcció. També plantegen que s’acordin els criteris per aplicar la mesura, com ara l’horari, el màxim d’aturades extra que es podran realitzar entre parada i parada oficial, i qui les podrà sol·licitar.

Aquesta petició arriba després que el passat mes de gener el ple de Terrassa donés llum verda a una proposta de la CUP el mateix sentit. Aquesta mesura es troba en fase de prova pilot a d’altres municipis de l’Estat com Donosti o Bilbao.
El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, ha explicat que “amb la nostra proposta demanem a l’Ajuntament que es consulti als treballadors de TUS per conèixer la seva opinió sobre la proposta, així com acordar amb ells possibles ajustos o esmenes que facin més viable la implantació de la parada intermèdia”.

Ha afegit que cal assegurar que l’oci nocturn o les jornades laborals que comencen o acaben de matinada “es desenvolupin amb normalitat i seguretat per a tots els ciutadans, especialment per a les dones que poden ser objecte d’agressions sexuals”. Suggereixen també que un cop definida la mesura i el seu àmbit d’aplicació, es contacti amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Foto portada: Estació Bus Sabadell Centre. Autor: N. Bueno.