Denuncien tracte de favor als ocupants de la caserna

El portaveu municipal del Partit Popular denuncia el tracte de favor que l’Ajuntament està donant als ocupants de la caserna de la Guàrdia Civil, sempre segons el seu parer. Segons Gesa, el govern muncipal va enviar l’empresa de neteja viària a recollir 40 metres cúbics de deixalles aquest dijous. I es permet un frau en el consum d’aigua. Gesa assegura que el govern està sent molt poc honest.

Les deixalles, bàsicament branques i altres elements que hi havia a la caserna i el pati després d’anys d’abandonament, es van apilar a l’exterior de l’equipament aquest dijous, i van ser recollides per un equip de neteja viària de l’empresa SMATSA. Gesa ho critica ja que “estem pagant entre tots les gràcies dels okupes”. D’altra banda, el portaveu popular també denuncia un frau amb l’aigua. La Guàrdia Civil va donar de baixa els subministraments quan van marxar, a excepció d’un hidrant. Però en canvi la caserna té aigua.

Hi un tracte de favor claríssim. Es farà a tothom qui faci una ocupació il·legal? L’Ajuntament va trucar a CASSA perquè donessin l’aigua d’alta”, ha denunciat Gesa.

L’empresa Aigües Sabadell ha matissat aquestes asseveracions. Un portaveu de l’empresa ha explicat que gairebé des de l’inici de l’ocupació es va detectar un frau a causa d’una baixada de pressió a la zona. Dit d’una altra manera: els ocupants han punxat l’aigua. Un operari de l’empresa va dirigir-se a l’espai per tallar el subministrament però va trobar un grup de persones i per evitar confrontacions va marxar sense fer el tall. En aquesta tesitura, l’empresa va demanar de forma oral al consistori que agents de la Policia Municipal acompanyessin als operaris per tallar el frau. En cas contrari, que el consistori doni d’alta un comptador i assumeixi la despesa d’aigua si considera que la caserna és propietat municipal. A dia d’avui, no s’ha rebut més resposta que demanar que el servei es mantingui. “Estem en situació irregular”, reconeix el portaveu d’Aigües Sabadell, ja que es tracta d’un frau sense cap vulnerabilitat social al darrere. L’empresa ha tornat a demanar, ara per escrit, al consistori que doni d’alta un comptador o permeti el tall del servei. De moment, no hi ha hagut resposta.

Gesa: ocupen per camuflar la incompetència

En tot plegat, Gesa hi veu una estratègia per dissimular la “incompetència” municipal. El portaveu popular interpreta que el govern va saber que el procés judicial seria arxivat per caducitat i que caldria començar de nou tot el procés per recuperar la caserna (més info: ‘Caduca el procediment per recuperar la caserna‘). I un cop sabut “la Crida va enviar els seus cadells a ocupar il·legalment la caserna. No donen puntada sense fil”, finalitza (més info: ‘Ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil‘).

“S’ha de negociar amb Interior”

Gesa reivindica que es compleixi la moció aprovada al novembre de 2015 per deixar sense efecte el conveni Bustos-Rubalcaba, usant l’equipament entre altres coses rehabilitant els 32 pisos que conté per a habitatges socials per a joves. Però sempre de la mà de la negociació amb el ministeri de l’Interior: “altres municipis han arribat a acords, s’ha de negociar”, sosté.

Foto portada: operaris de la neteja, recollint deixalles a l’exterior de la caserna. Autor: cedida.