Autor: David B.

El Parlament demana al govern de Quim Torra mantenir l’oncologia infantil al Taulí

La comissió de Salut del Parlament aprova dues propostes de resolució, del PSC i Catalunya En Comú Podem, contra el tancament del servei d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí, dut a terme la primavera del 2019 no sense polèmica. La proposta ha arribat a la cambra catalana un any després i només han votat en contra els dos partits que donen suport al govern de Quim Torra, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. 

Tota l’oposició ha votat a l’uníson les propostes tant del Partit dels Socialistes de Catalunya com de Catalunya en Comú Podem registrada fa any i mig, al gener de 2019 quan es va conèixer el trasllat del servei d’oncologia pediàtrica des del Taulí fins la Vall d’Hebron. Tot en el marc del principi de concentració sanitària. Després es va assegurar que el Parc Taulí perdria l’oncologia pediàtrica però es compensaria amb altres serveis, un extrem que no s’ha complert, segons ha denunciat la diputada de CeC Podem, Marta Ribas. Per la seva banda, la diputada socialista Assumpta Escarp, ha assegurat que el CatSalut va decidir de forma unilateral en el seu dia sense coneixement ni del Consell de Govern del Taulí ni de l’Ajuntament. I ha assegurat que només des del “treball en xarxa” s’hagués pogut justificar traslladar la cura dels malalts aguts a la Vall d’Hebron i fer el seguiment al Taulí.

Les propostes de resolució ha estat secundades per Ciutadans, el PSC el Partit Popular, i també per la CUP. Només ERC i Junts per Catalunya s’hi han oposat. En total hi ha hagut 11 vots a favor i 10 vots en contra. A efectes pràctics, amb l’aprovació el Parlament sol·licita al govern català que mantingui el servei d’oncologia pediàtrica al Taulí.

Foto portada: manifestació contra el trasllat, el mes de febrer de 2019. Autor: David B.