El PSC acusa l’Entesa de defensar un solar abans que el castell de Can Feu

Davant l’opinió contrària de l’Entesa per Sabadell a modificar el pla general en l”ambit del castell de Can Feu, i en general, a tota l’operació associada a aquest element, el Partit dels Socialistes assegura lamentar que la formació opositora no vulgui el castell per a la ciutat.

Segons un comunicat fet públic pel PSC, Entesa prefereix defensar un solar a la Creu Alta abans que recuperar el Castell de Can Feu. Entesa va proposar un procés participatiu per definir els usos del vapor Cusidó, a la Creu Alta, després del seu esfondrament el passat mes de setembre. En canvi, la formació s’ha mostrat des de l’any 2006 contrària al conveni entre el consistori i la propietat del castell de Can Feu mitjançant el qual consideren que s’hipotecava la ciutat a canvi de poc.

Els socialistes consideren “inacceptable” la posició de l’Entesa en aquest àmbit, una posició que defineixen com “d’obstaculització”. D’altra banda asseguren que la formació es situa com a norma en contra de recuperar elements patrimonials de la ciutat.

Parc-castell-Can-Feu
Entorn del castell, des d'un satèl·lit. Font: Google Maps

En canvi, creuen que els socialistes han fet un treball “importantíssim” per a recuperar el patrimoni històric de la ciutat des de 1999, amb exemples com el teatre Principal, el despatx Lluch, les coves i el molí de Sant Oleguer, Cal Balsach, el vapor Codina, el mercat de Sant Joan o l’antiga ABB, ara Fira Sabadell.