Carrer Sol i Padrís

Els socialistes demanen més suport al comerç local

El PSC fa un seguit de propostes per aconseguir unes mesures actives i menys restrictives de les que està aplicant el govern actualment per millorar la situació comercial de la ciutat.

El portaveu municipal del PSC, Josep Ayuso, ha comparegut aquest dijous per demanar al govern l’aplicació de mesures que afavoreixin el comerç de la ciutat i eliminin la restricció que hi estan aplicant. Amb l’aportació d’un seguit de propostes per suportar aquesta causa volen recuperar la “capitalitat” que falta a la ciutat i recuperar el pes en l’àmbit territorial.

Critiquen l’actitud restrictiva que ha imposat el govern en aquests últims dos anys amb mesures que dificulten l’accés a aquests punts comercials tant en el transport privat com en públic. “No hi ha un accés àgil que permeti als veïns i als visitants accedir als punts comercials fàcilment”, manté Ayuso.

Els regidors Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco. Autor: X.Caba.
Els regidors Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco. Autor: X.Caba.

Entre altres mesures proposen millorar la relació amb els comerciants, ja que són els que més coneixen i detecten la realitat del territori. Ayuso destaca que “a Sabadell no només hi ha comerç per Nadal, els establiments comercials estan oberts tot l’any”.

Comerç als barris

Per altra banda els socialistes critica la precarietat comercial dels barris. La regidora Anna Carrasco ha destacat que “el comerç dels barris està desapareixent de mica en mica; una mostra n’és la plaça de les Termes en la que ja només en queden un parell d’establiments”. Des del partit demanen un pla d’acció amb jornades d’assessorament per a petits comerços o establir lloguers socials pels locals buits.

El PSC ha transmès les propostes al govern remarcant que no suposen un gran cost econòmic, sinó només “voluntat política de creure en el comerç”, ha afegit el portaveu.

Foto portada: carrer de Sol i Padrís, aquest matí. Autor: David B.