PSC, Síndic de Greuges. Autor: David B.

El quatripartit respon tard el 99 per cent de les preguntes que fa el PSC

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, acompanyat del portaveu del grup municipal a l’Ajuntament, Josep Ayuso, i dels regidors Cristian Sánchez i Ana Carrasco, han entregat avui al Síndic Municipal de Greuges un document que detalla els reiterats incompliments de la Llei de Transparència per part del govern quadripartit.

Gibert, ha explicat que “en el darrer any el 99 per cent de les preguntes fetes al govern no s’han respost en el termini establert de tres dies, el que vol dir que només s’han respost en el seu termini quatre preguntes de les 78 dutes a terme i que s’han respost amb un termini mitjà de 23 dies”.

El PSC recorda que encara no ha arribat resposta a l’informe sobre l’empresa de neteja SMATSA que van demanar el 30 de maig de 2017. “El vam reclamar al juny, al juliol, al setembre i al novembre del mateix any, i novament el passat 25 de gener de 2018. Cap notícia, cap resposta a la informació demanada”. Tampoc saben res de la informació demanada al 2017 sobre el barri de Sant Julià, el pàrquing de SABA dels FGC o les inversions de la companyia d’autobusos de Sabadell, TUS.

“Per això, el grup  socialista ens veiem obligats a demanar l’actuació del Síndic per tal de fer complir a l’Ajuntament amb el seu deure de transparència cap a l’oposició i tots els ciutadans i ciutadanes. En molts casos és molt difícil poder fer una feina d’oposició i fiscalitzar al govern quan tens més de 20 dies de retard en les respostes”, ha apuntat Gibert

El primer Secretari del PSC ha assegurat que “sorprèn que en un govern que ha fet bandera de la transparència i que van crear una regidoria pròpia de transparència, ara dificulten la tasca de l’oposició no responent a les preguntes quan toca. Esperem que sigui un tema d’incompetència o de mala gestió més que per mala fe”.

Obertura d’expedient

El Síndic de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, obrirà un expedient amb la queixa del PSC i ha manifestat que “no és la primera vegada que un partit polític ve a queixar-se  per aquesta qüestió. Si el govern no contesta a les preguntes dels grups municipals podria ser un greuge important a la tasca que ha de dur a terme l’oposició”.

“M’agradaria que el govern em respongués que a partir d’ara compliran el que està perfectament escrit i aprovat pels regidors en el seu dia. Escartín ha afegit que “la resposta no sé si la veuré jo o ja li arribarà al nou Síndic o Síndica” (més info: Qui vol ser Síndic?).

Foto portada: trobada dels membres del PSC amb el Síndic de Sabadell. Autor: David B.