Foto portada: el regidor Cristian Sánchez, Pol Gibert, el portaveu Josep Ayuso i la regidora Anna Carrasco. Autor: PSC / cedida.

El PSC exigeix claredat als membres del quatripartit

El PSC demana claredat a l’equip de govern municipal, format per dues formacions clarament independentistes (ERC i Crida), els sobiranistes d’Unitat pel Canvi i la plataforma Guanyem. El primer secretari del PSC, Pol Gibert, demana que totes les formacions es posicionin davant un hipotètic boicot de l’Ajuntament a les eleccions del 21 de desembre.

Si la República catalana va ser proclamada divendres, i es defensa la declaració, les eleccions autonòmiques convocades per Rajoy pel 21 de desembre no haurien de ser reconegudes, argumenta el socialista Pol Gibert, qui vol saber si el govern local les accepta o no. Al seu parer, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha deixat oberta la porta a no cedir espais i locals. Malgrat tot, tant el PDeCat com ERC ja han fet públic que es presentaran a les eleccions, i la CUP no hi tanca la porta. Gibert demana que a Sabadell totes les formacions que formen el govern es posicionin:

S’han de pronunciar, no es poden posar de perfil, volem saber que n’opinen. Tots els grups donaran suport a impedir la votació del 21D, com diu Serracant, o l’acceptaran?”, es pregunta Gibert, diputat al Parlament fins el passat divendres, quan va ser dissolt per Mariano Rajoy.

D’altra banda, en relació a la polèmica de les banderes, els socialistes també demanen al govern que clarifiqui les seves discrepàncies:

Unitat pel Canvi i Guanyem estan contra la retirada i a favor de retornar a la legalitat, però aquests grups no estan fent res per obligar als seus socis a tornar a la normalitat i a la convivència”, assegura el portaveu municipal, Josep Ayuso.

Els socialistes asseguren que Serracant només treballa per “acontentar la seva gent i no a la majoria dels sabadellencs”.

Foto portada: el regidor Cristian Sánchez, Pol Gibert, el portaveu Josep Ayuso i la regidora Anna Carrasco. Autor: PSC / cedida.