Pancarta que anuncia la futura exposició sobre el Passeig. Autor: A. Pujadas.

El PSC qüestiona la seguretat de l’estructura del Passeig

El PSC critica l’impacte visual “negatiu”, el “poc sentit” de la instal·lació i planteja dubtes sobre la seguretat de l’estructura metàl·lica que l’Ajuntament ha instal·lat al Passeig de la plaça Major per tal de donar-li més ombra.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Ayuso, juntament amb el primer secretari del partit a la ciutat, Pol Gibert, i el regidor Cristian Sánchez, han valorat la instal·lació del Passeig de la plaça Major amb què l’ajuntament de Sabadell vol donar més ombra i més verd a la via. Asseguren que hi ha millors opcions que la plantejada i lamenten que s’hagi deixat de banda la proposta de la pèrgola d’Alfons Borrell (més info: ‘La pèrgola de Borrell, aparcada‘).

Dubtes sobre la seguretat de l’estructura

Ayuso ha qualificat l’estructura del Passeig com una “andròmina” formada per uns elements que “ni lliguen amb l’entorn, ni tenen un atractiu, ni evidentment cap tipus de singularitat ni arquitectònica ni d’usos”. “A ningú li agrada” assegura Ayuso, que qualifica amb un zero la instal·lació a nivell visual. A més a més, assegura que “l’estructura metàl·lica aporta elements d’inseguretat importants. No és la primera vegada, i tenim fotos, de nens i nenes que pugen per l’estructura fins a alçades considerables i perilloses que poden suposar o donar lloc a un accident”.

Pol Gibert, Josep Ayuso, Cristian Sánchez. Autor: A. Pujadas.
Gibert, Ayuso i Sánchez. Autor: A. Pujadas.

Inicialment el projecte del Passeig presentat pel PSC en l’anterior mandat comptava amb una pèrgola i un sortidor d’aigua a la part nord. Aquest projecte, segons Ayuso, tenia una doble singularitat. En primer lloc, el seu autor, Alfons Borrell, “un artista de la nostra ciutat de referència internacional” i, en segon lloc, “també tenia elements que vinculaven el color a aquest espai”. Una estructura d’uns 400 metres quadrats amb vidres de colors “que permetia tenir una certa comfotabilitat”. Un projecte que va quedar descartat per l’actual equip de govern.

Foto portada: pancarta que anuncia la futura exposició sobre el Passeig. Autor: A. Pujadas.