Sabadell Informatiu - Hola Sabadell. Autor: David B.

El PSC titlla “d’esquizofrènia” crear revistes des del govern quan es criticava a l’oposició

  • Gibert defineix la nova revista de la Ràdio Sabadell com “el butlletí de Marisol Martínez”.

  • Els socialistes volen saber les despeses de la nova revista i com s’han tramitat els contractes.

Els socialistes carreguen contra la “manca de coherència” dels actuals socis de govern, ja que a l’oposició criticaven de forma “ferotge” segons Josep Ayuso l’edició de publicacions municipals mentre que ara han creat dues revistes en dos mesos. Ayuso parla “d’esquizofrènia” i el diputat Pol Gibert de “la revista de Marisol Martínez”.

Durant l’època dels governs socialistes, el consistori editava una publicació que s’enviava a tots els domicilis porta a porta, Sabadell a prop, i emetia un programa de publicitat institucional a Canal 50, Sabadell Informa. L’oposició del moment hi havia carregat per considerar-ho una eina propagandística i pel seu cost econòmic. “Ens van llançar crítiques ferotges”, sosté el portaveu del PSC, Josep Ayuso, qui ha recordat les declaracions de la llavors portaveu de l’Entesa per Sabadell i futura cap del gabinet d’alcaldia, Virgínia Domínguez, al juliol de 2012, contra les “despeses propagandístiques o protocol·làries” i parlava de malbaratament de fons públics. Finalment, amb la crisi econòmica, el Sabadell a prop va desaparèixer, com també al 2012 el programa televisiu.

PSC. Autor: David B.
Sánchez, Gibert, Ayuso i Carrasco, aquest divendres. Autor: David B.

El quatripartit ha recuperat ara algunes eines comunicatives. El mes de juliol es va publicar el primer número d’Hola Sabadell, un butlletí institucional que es reparteix a les llars. Aquest dijous s’ha presentat un quinzenal gratuït, Sabadell Informatiu, que edita Ràdio Sabadell (‘Ràdio Sabadell edita una nova revista en paper‘).

Denunciem la manca de coherència del govern. Després d’eliminar la revista Sabadell a prop, perquè eren despeses supèrflues, des d’abans de l’estiu hem estat testimonis d’un canvi en l’estratègia, amb el butlletí Hola Sabadell i ara la nova revista de Ràdio Sabadell”, denuncia Ayuso.

El diputat i primer secretari, Pol Gibert, s’ha referit a la revista de la ràdio com el “butlletí de Marisol Martínez” i sosté:

Ens criticaven coses com el programa de vacances de la gent gran, o els pisos per a la gent gran, o les publicacions, i ara veuen que eren eines necessàries per la ciutadania, però és incoherent”. “Ens preocupa perquè un dia diuen una cosa i després la canvien, com han fet amb l’informe Machado”, finalitza Gibert, qui qualifica tot plegat de “regne de taifes”.

Els socialistes sostenen que no critiquen el “contingut” de les revistes ni l’elaboració perquè “va en la nostra línia d’informar al ciutadà” ni la feina dels redactors o el gabinet de comunicació de l’Ajuntament. “Però sí assenyalem l’esquizofrènia de criticar una  revista quan estàs a l’oposició i duplicar-les quan estàs al govern”, rebla Ayuso. Volen saber els costos de les publicacions, i també com s’han tramitat els contractes d’edició, maquetació i distribució de les revistes. “Haurem de veure també quin ús propagandístic, o no, en fan”, afegeix la regidora Anna Carrasco.

Foto portada: la revista Sabadell Informatiu i Hola Sabadell. Autor: David B.