Foto portada: Perarnau i Quesada, aquest matí. Autor: J.d.A.

El quatripartit aprova per decret el nou calendari laboral de la Policia Municipal

El calendari laboral de la Policia Municipal de Sabadell per als anys 2018 i 2019 s’ha aprovat per decret d’alcaldia. Un fet insòlit al consistori i mitjançant el qual l’executiu redistribuiex els dies de vacances que els agents tenen cada any. 

Els més de 200 agents de la Policia Municipal treballaran les mateixes hores anuals i tindran els mateixos dies de vacances que l’any 2017, però tindran menys vacances a l’estiu. Fins ara els agents policies tenien un mes natural de vacances, o juliol o agost, i dues setmanes de vacances l’altre mes. Ara seguiran tenint un mes natural, i treballaran 21 dies l’altre mes, sis jornades més a l’estiu com la resta de treballadors municipals.

“La situació fins ara era insostenible perquè perdíem 600 jornades de vigilància i teníem les capacitats molt reduïdes per actuar. Teníem dos mesos amb la meitat de la plantilla de vacances i una pressió brutal per a l’altra meitat. Hem de tenir capacitat per complir els nostres compromisos establerts per exemple a la Carta de Serveis i hem d’adaptar el servei per fer-ho”, ha assegurat l’Intendent Major, Joan Antoni Quesada.

L’executiu ha aprovat el calendari per a l’any 2018 i també per al 2019, sense acord amb la representació sindical. El principal és el pla de vacances estival. “Hem intentat negociar i hem fet concessions però no ha estat possible arribar a un acord i no podem seguir sense calendari laboral”, ha insistit el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Fins ara si no hi havia acord es prorrogava el calendari laboral anterior, però l’executiu sosté que era “insostenible”.

A més, s’han afegit quatre jornades anuals de formació obligatòria. “Necessitem formar millor els agents per actuar de forma proporcionada i ens calen noves eines per resoldre conflictes de forma pacífica”, manté Quesada.

Perarnau, als sindicats: “no direm a tot que sí”

El regidor de Serveis Municipals ha avisat que l’actual govern vol arribar a acords amb la representació sindical però que “no direm a tot que sí com feien altres governs”. “Hi ha hagut governs que han establert concessions no justificables com la retribució dels festius, que es cobra fins i tot en cas d’assumptes propis i permisos. La dinàmica s’ha de corregir i la representació sindical s’ha de situar en el nou marc”, ha dit.

L’executiu reconeix que tot i sembla una paradoxa després d’aprovar el calendari per decret i sense acord la situació a la Policia Municial “s’està normalitzant”.

Més info: ‘Sindicat policial acusa l’Ajuntament d’aplicar la “llei de l’embut”‘.

Foto portada: Perarnau i Quesada, aquest matí. Autor: J.d.A.