Foto portada: el número 1 de Cs per Barcelona, Juan Carlos Girauta. Autor: J.d.A.

Girauta (Cs) defensa un “xec anual garantit” a les famílies amb menys recursos

  • Unes 120 persones assisteixen a l’acte central de Cs a Sabadell en la campanya pel 20D.

  • Arrimadas: “per odiar els catalans, cal veure com hi ha tanta gent que vol un català a la presidència”.

Acte central de Ciutadans a Sabadell en la campanya del 20-D. La formació taronja es posiciona com l’única capaç de regenerar amb solvència Espanya. “Cal reformar l’edifici sense trencar-lo”, assegura Inés Arrimadas. Per la seva banda el cap de llista a Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha assegurat que donaran un xec familiar garantit a les rendes familiars més baixes.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, assegura que “hem fet que es torni a votar amb il·lusió” i ha assegurat que “hem demostrat també que les eleccions generals interessen i molt a Catalunya, no com alguns volen fer veure”. Presenta Ciutadans com el vot útil:

Els únics que volem regenerar Espanya i acabar amb el debat a Catalunya que tant temps i diners ens ha robat”. I els únics que poden reformar Espanya amb garanties. “L’edifici espanyol necessita reformes. Alguns diuen que l’edifici no serveix i cal marxar. Doncs no. Hi ha coses que valen la pena a l’edifici. Però és cert que no val amb una mà de pintura blava o vermella, com diuen el PP i el PSC. I no ens acontentem. No. Cal reformar l’edifici i ho farem”.

Arrimadas avisa que cal acabar amb la “bombolla política” (Diputacions, consells comarcals, delegacions territorials, delegacions provincials, consorcis…) “per reformar “la sanitat, l’educació i els serveis públics”. Així ha acusat tant PP com PSOE, CiU o altres formacions (“Podemos ve de la mateixa cultura”) de viure de la política amb càrrecs que no han treballat fora de l’administració. “Estem més a prop de tenir un president del govern d’Espanya català que de tenir una Espanya trencada per Catalunya”, ha finalitzat.

Girauta i el “xec familiar” 

El cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha centrat els atacs en el bipartidisme. Per un costat, el PP, qui assegura que no ha complert cap de les promeses del 2011 ni tampoc han baixat cap impost, com es van comprometre. Pel que al PSOE, asseguren que tampoc tenen cap proposta en positiu.  Ha acusat Carme Chacón de fer “política escombraria” per mostrar piulades “falses” d’Albert Rivera per acusar-lo de masclista.  Ha recordat els orígens de Ciutadans, contra “l’unanimisme a Catalunya”. “Sembla mentida que un projecte nascut fa 10 anys a Catalunya contra la unanimitat ara estigui a punt de canviar Espanya”, ha seguit. Girauta ha mantingut que Cs “com a primera o segona força política a Madrid” recuperarà els consensos:

Caldrà consensuar una reforma constitucional i farem seure en una mateixa taula a negociar al PP, al qui li han fet un cordó sanitari, i al PSOE, qui està instal·lat en el frentisme. Això s’acaba. L’arribada de Ciutadans com agent decisiu significa la necessitat de consensos”.

En quant a política econòmica, ha dit que centraran els esforços en els 10 milions de persones, aturades o treballant amb salaris baixos: “treballar i ser pobre és el més frustrant”, segueix. Per això defensa un complement salarial, un “xec anual garantit” a les famílies amb rendes baixes, que podria ser d’uns 5.000 euros anuals per aquells qui ingressin 14.000 euros.

Roldán: “el PSOE els 70 i els 80 ara és Cs”

El número 3 per Barcelona, Toni Roldán, s’ha centrat en l’economia i ha posat sobre la taula tres propostes: contracte únic per “igualar les condicions de treball de tothom”, un complement salarial per a les rendes més baixes i canvis en les polítiques actives. També creu que cal canviar les polítiques educatives i regenerar les institucions: “el cost de la corrupció és més alt que el tres per cent perquè es premien els amics i no els que fan les coses bé.

Inés Arrimadas, aquest dissabte a Ca n'Oriac. Autor: J.d.A.
Inés Arrimadas, aquest dissabte a Ca n’Oriac. Autor: J.d.A.

Roldán té orígens sabadellencs. “El meu pare era andalús i va venir a Catalunya a treballar com a professor i estava en el grup que va crear el PSC. M’identifico amb el que representava el PSOE modernitzador dels 70 i els 80. Ja no són allò. Han perdut tot el projecte i estan carregats de motxilles. Quan Albert [Rivera] em va trucar sabia que ara la il·lusió pel canvi la representa Ciutadans”.

Unes 120 persones han assistit a l’acte central de Ciutadans al centre cívic de Ca n’Oriac. Entre ells, un dels fundadors de Ciutadans, el catedràtic Francesc de Carreras.

Foto portada: el número 1 de Cs per Barcelona, Juan Carlos Girauta. Autor: J.d.A.