Foto portada: a la dreta, Hernández, a la Creu Alta. Autor: J.d.A.

Ciutadans promet invertir als barris més en 4 anys que els darrers 8

Ciutadans basa el seu programa electoral en la recuperació dels barris i en reduir les desigualtats a la ciutat. Un programa “pragmàtic” sense prometre grans inversions i amb les competències municipals a l’epicentre. “Possibilisme, competències municipals i prioritat per als barris, la seguretat, la neteja i la reactivació econòmica”, assegura l’alcaldable de Cs, Adrián Hernández

Recuperar els polígons industrials és una prioritat, com també els plans integrals de barri. A nivell educatiu volen reduir el preu de les escoles bressol i fer l’escola bressol de la Concòrdia. I en quant a barris volen invertir en quatre anys més que  des de l’any 2011:

“Hi ha sensació de degradació, de menys policia, de menys neteja i apostarem pels plants integrals amb més inversió a l’espai públic, més policia més neteja i rehabilitacions”, assegura l’alcaldable, Adrián Hernández.

El candidat creu bàsic recuperar la confiança en al Policia Municipal. Tot el que s’invertirà al cos serà en més personal i més material i no en fer una nova comissaria com vol el PSC: “ara cal una millor organització, més policies i més confiança”. De cara a SMATSA garanteixen que l’Ajuntament complirà el pagament de les nòmines a la plantilla i a “posar més diners perquè hi hagi més escombriaires i més neteja”.

Entre els barris prioritaris, Can Puiggener, Torre-romeu, Merinals, Can Deu i els barris del sud, els més envellits de la ciutat. Inversions: un espai poliesportiu als Merinals, la biblioteca nova del districte 5, l’escola bressol de la Concòrdia i un espai socioeducatiu als barris del sud entre Campoamor i Espronceda. Cs mantindrà la cessió dels quatre milions al CatSalut per fer una nova planta sobre les urgències del Parc Taulí però sí demanaran al govern català que torni els diners que costi la residència pública del sud. “Estem a temps encara de negociar. Si posem els diners, els han de retornar o fer inversions a la ciutat a canvi”, apunta Hernández. En quant a l’oncologia pediàtrica, que s’ha traslladat a la Vall d’Hebron, consideren que ja és “molt complicat” que tornin però volen que el Parc Taulí sigui un hospital de tercer nivell.

Finalment, sobre el debat obert al voltant de la Gran Via, creu que el primer objectiu serà començar la Ronda Nord per transformar la Gran Via cap a una cosa més “pacífica i que relligui barris”.

“Estricta” neutralitat dels equipaments

El partit taronja assegura que si entren al govern cap equipament municipal serà espai de “propaganda independentista” sinó una “estricta” neutralitat.

Per als autònoms, es comprometen a rebaixar tributs via Import de Circulació o IBI per cada euro que pugi els impostos el govern central de Pedro Sánchez. “No volem que de les butxaques dels ciutadans surtin més impostos per l’administració”.

Foto portada: a la dreta, Hernández, a la Creu Alta. Autor: J.d.A.