Els comuns, a Ca n'Oriac. Autor: cedida.

Diari de campanya (14). Punt i final

Darrer dia de campanya electoral després de dues setmanes intenses, però sense gaires sorpreses de campanya. Potser una de les poques ha succeït aquest mateix divendres, a poc més de 24 hores per votar, amb l’acord entre ERC i Junts per Sabadell (també amb Primàries) perquè l’independentisme doni suport a l’alcaldable de la força més votada. L’acord no té la signatura de la Crida per Sabadell i podria ser decisiu a partir de diumenge en funció dels resultats. 

Aquest divendres l’actualitat electoral ha estat la següent.

(Aquesta és una notícia oberta i s’aniran afegint continguts a mesura que els anem generant).

Iceta, amb Farrés

Visita del primer secretari socialista per donar suport a Marta Farrés en el tram final de la campanya. Si voleu més informació, consulteu aquí: ‘Iceta (PSC): “tenim l’oportunitat de refer la història amb una altra Farrés”).

Sabadell en Comú fa bandera dels barris

Sabadell en Comú ha tancat campanya a Ca n’Oriac. “Hem fet campanya en positiu, fent autocrítica argumentada del govern quan ha calgut i veiem que la gent ens relaciona amb bona feina. Acabem amb molta il·lusió. Els comuns han acabat la campanya amb el diputat sabadellenc al Congrés, Joan Mena, i la diputada al Parlament, Marta Ribas. “Posem en valor avui la clau dels barris: el nostre ADN són els barris i ho seguim demostrant amb veïns de referència de totes les parts de la ciutat”, ha assegurat el cap de llista Joan Berlanga.

Els comuns, a Ca n'Oriac. Autor: cedida.
Els comuns, a Ca n’Oriac. Autor: cedida.

“Sabadell es mereix un govern d’esquerres rigorós i seriós i esperem tenir els 300 vots que ens van faltar al 2015 per arribar a l’alcaldia i reprendre el fil de la història”, ha dit Berlanga. “Sabadell continua necessitant d’un govern seriós, sense corrupció i que prioritzi la ciutat i no els interessos de partits”, ha destacat Ribas. “L’any 2015 vam donar la campanada i vam quedar a 300 vots de l’alcaldia. Ara la tornarem a donar i sabem que a ERC a vegades li cau la E d’esquerra i ja sabem que li donarà el govern a la dreta neoconvergent si guanya Junts per Sabadell els donarà l’alcaldia però si governa el PSC ja han dit que pactaran amb Ciutadans i la dreta entrarà per la porta del darrera”, ha avisat Mena. “Som garanties d’esquerres, de no corrupció i de prioritats locals”, rebla Berlanga.

ERC tanca la campanya amb un vermut

En un bar del Passeig Rubió i Ors on Juli Fernàndez acostuma a fer el vermut amb Gabriel Rufián en algunes cites electorals ha marcat Esquerra el punt i final a la campanya, almenys amb la premsa. Els republicans insisteixen que per primera vegada poden guanyar unes municipals a Sabadell (ho van fer al 1931 en coalició amb els federalistes del Círcol). I avisen que, de no guanyar ells, ho faran els hereus del bustisme i els còmplices de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Missatge central de campanya dels republicans: Esquerra o socialistes.

La Crida acaba amb un sopar davant 300 persones

Actes durant la tarda i sopar entre les persones que s’han mobilitzat durant la campanya i que ha aplegat unes 300 persones, segons fonts del partit. Així ha tancat la campanya del 26-M la Crida per Sabadell.

Lara, Valero i Serracant, aquest diumenge. Autor: cedida.
Lara, Valero i Serracant, aquest diumenge. Autor: cedida.

Els anticapitalistes volen repetir l’actual govern i asseguren que Sabadell no es pot permetre tornar al passat, segons ha repetit el seu alcaldable i actual alcalde, Maties Serracant. “Diumenge la Crida surt a guanyar i ho vol fer reconquerint de nou la confiança de la gent. La Crida per Sabadell vol obtenir els millors resultats per seguir treballant en un govern compromès amb la transformació de la ciutat”, ha assegurat Serracant.

JxSabadell: Artextil i Fira Sabadell, de la mà per fer el 22@ de Sabadell

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha explicat el pla que la seva formació proposa per retenir i concentrar el talent tèxtil a la ciutat de Sabadell. La idea de la candidata és crear un espai de projecció del talent i relacionar-lo amb Fira Sabadell. Considera que els estudiants s’han de sentir còmodes allà on treballen i que són una oportunitat per crear llocs de treball de qualitat a la ciutat. En aquest espai, Ciuró imagina sales, un restaurant saludable, un espai obert al riu, etc. Fira Sabadell, per altra banda, seria un espai que on també es podrien fer contactes amb diferents empreses que puguin implementar els productes procedents d’aquest espai. “Volem concentrar tot aquest talent en un espai i, a partir de la nau d’Artextil, fer el nostre 22@ sabadellenc”, diu Ciuró.

Lourdes Ciuró i Jaume Alonso-Cuevillas
Lourdes Ciuró i Jaume Alonso-Cuevillas. Autor: David B.

Al vespre Ciuró ha tancat la campanya acompanyada de l’advocat Jaume Alonso Cuevillas a la Cava Urpí.

Cs acaba la campanya decebut amb els socialistes

L’alcaldable de Ciutadans, Adrián Hernández, acaba la campanya electoral avisant que l’únic partit que no pactarà amb l’independentisme és el seu. La campanya acaba amb mala maror amb els socialistes, amb qui Cs vol pactar però que no han mostrat cap aproximació al partit taronja en aquests 15 dies: “nosaltres volem desallotjar el govern independentista i els socialistes només volen governar. Ens sorprèn que no hagin estat generosos en tots aquests dies i aclarir la seva posició”. Tal com va avançar en el debat de mitjans d’aquest dijous, ha anunciat que si els socialistes volen pactar amb ells hauran de signar un pacte anticorrupció.

Candidats de Cs, en un bar de La Concòrdia. Autor: J.d.A.
Candidats de Cs, en un bar de La Concòrdia. Autor: J.d.A.

Hernández manté que han fet una campanya de menys a més i que han fet “propostes de ciutat” com rebaixar la pressió fiscal o apostar per l’habitatge públic. L’alcaldable crida a la mobilització perquè “quan Sabadell vota de forma massiva es reflexa com és la ciutat de debò. Apel·lem a la gent que va votar el 21-D i també als que dubten entre el PSC i Cs. A més, si votes altres opcions constitucionalistes és llençar el vot ja que molt probablement no entraran al ple”.

Martínez (100% Sabadell) avisa que ha sabut “jugar bé les cartes”

La candidata de 100% Sabadell, Marisol Martínez, recorda que no sempre és aquella candidatura més votada la que governa, i que “Guanyem Sabadell ha sabut jugar bé les seves cartes”. De la campanya, ha dit que la volia fer divertida, fer gaudir a la gent, i que ho ha aconseguit. Martínez explica que la seva campanya no va enfocada a un grup concret sinó que es volen adreçar a diferents persones i que ha volgut que la gent gaudeixi. “La política no té perquè ser un rotllo, és quelcom molt proper a tothom”, assegura. El seu missatge de tancament de campanya ha anat encarat, en aquest sentit, a reivindicar que la Zona Hermètica ha de tornar a estar disponible.

Un moment de la festa de 100% Sabadell a La Diosa. Autor: David B.
Un moment de la festa de 100% Sabadell a La Diosa. Autor: David B.

Espera, de cara a la propera legislatura, la constitució d’un govern d’esquerres, i assegura: “amb el nostre vot, no entrarà la dreta a la ciutat”. No obstant, la candidata no descarta totes les forces de la dreta i reconeix que amb Junts per Sabadell sí se seuria a parlar.

Ara Sabadell presenta prioritats 

Aquest divendres al matí el candidat a l’alcaldia d’Ara Sabadell, Ramon Vidal, ha presentat les prioritats del seu partit per al proper mandat. Vidal creu que tenen opcions d’entrar al nou consistori i no descarta pactar amb ningú, excepte amb Vox. Si voleu més informació, podeu clicar aquí: ‘Taulí, Artextil i Aeroport, pals de paller per a Ara Sabadell‘).

Foto portada: els comuns, a Ca n’Oriac. Autor: cedida.