Acte de la Crida al Parc de les Aigües, a Can Llong. Autor: cedida.

Diari de campanya (5). Prement l’accelerador

La campanya electoral accelera. I és que, en realitat, aquest dimarts ha estat el primer dia laborable de campanya i bona part dels partits han explicat més propostes. 

Aquest és un resum del més destacat del dia.

Farrés (PSC) i Can Llong

La candidata del PSC a l’alcaldia, Marta Farrés, ha fet un contacte informatiu al barri de Can Llong. Farrés ha presentat mesures per aquesta zona i també per La Creu Alta, ja que ha visitat el mercat ambulant que es fa cada dimarts a aquell barri. Farrés ha criticat els retards en la construcció del CAP, ha recordat que els edificis de l’escola Virolet i l’institut Arraona estan pendents i ha lamentat que les obres per la tercera fase del parc de les Aigües no han començat malgrat que havien d’iniciar-se a finals de març. Farrés també demana que la llosa sobre la Ronda Oest sigui un aparcament perquè hi ha mancances a la zona.

A La Creu Alta, el PSC ha recordat que volen portar l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional al solar de l’Eix Macià.

Sabadell en Comú i el decàleg per lluitar contra l’escalfament global

Sabadell en Comú ha presentat els seus 10 compromisos de lluita contra el canvi climàtic a escala local. Volen augmentar el 50 per cent el número d’instal·lacions fotovoltaiques, crear l’Oficina de l’Energia, impulsar un pla de rehabilitació d’edificis centrat en els aïllaments, contractar energia d’origen renovable des de la corporació o a les cooperatives del sector. S’estudiarà la implantació d’un bici i de més zones per a vianants, demanar que els Ferrocarrils de la Generalitat arribin fins a Castellar o obrir una nova estació de Rodalies al barri de Can Llong.

Berlanga recorda que l’actual govern ha renovat el 40 per cent de la flota d’autobusos en quatre anys, ha rebaixat el preu dels abonaments mensuals de la TUS i ha millorat la freqüència de les línies, a més de renovar part de la flota de vehicles municipals i comprar bicis elèctriques per a la mobilitat entre el personal municipal. L’alcaldable també es compromet a fer polítiques fiscals avantatjoses per fomentar actituds ambientalment responsables. El cap de llista dels comuns ha estat acompanyat en roda de premsa per la candidata número 7 i secretària general del Partit Verd Europeu, Mar Garcia, que aposta per un Green New Deal a nivell europeu.

La Crida per Sabadell es compromet a potenciar els parcs

Roda de premsa sobre les actuacions al territori de la Crida per Sabadell, també a Can Llong, al Parc de les Aigües. Asseguren que aquests quatre anys han servit per “consolidar” fins a 10 parcs (Nord, Can Feu, Central, Aigües, Can Rimbles, Ripoll, més Catalunya,  Can Gambús, Odessa i Romeua) i que transformaran Sabadell en “la ciutat dels parcs”.

Acte de la Crida al Parc de les Aigües, a Can Llong. Autor: cedida.
Acte de la Crida al Parc de les Aigües, a Can Llong. Autor: cedida.

Asseguren que han aturat “l’urbanisme a la carta”, l’expressió que van tenir les polítiques del PSC en al febre del totxo, i es comprometen a planificar tots els aspectes des de l’energia fins la mobilitat, el verd urbà i la qualitat de l’aire. Reconeixen que l’actual ha estat un mandat de transició i ara serà un “mandat d’execució” del projecte de ciutat amb l’horitzó de l’any 2030.

Els anticapitalistes volen introduir la natura a la trama urbana, millorar la qualitat de l’aire i acabar amb la contaminació. Així plantaran 12.000 arbres, faran 45 eixos cívics i obriran la ciutat al riu com ho va fer Barcelona respecte al mar als anys 90.  Crearan una Oficina del Rodal i una Oficina del Ripoll.

Ciuró (Junts per Sabadell) vol que el verd “floreixi”

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest matí les seves línies pel que fa a medi ambient. Creu que cal “paisatge verd urbà” i deixar enrere “l’asfalt i grisor” i deixar d’entendre el verd urbà en parcs i places per donar pas al verd. Ciuró vol seguir les directrius de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. En cas d’accedir a l’alcaldia es comprometen a vetllar per la qualitat de l’aire que respirem, potenciant la mobilitat activa de les persones, pacificant i descongesionant els espais més “estressats” de la ciutat.

Ciuró, a la Ronda Zamenhof. Autor: cedida.
Ciuró, a la Ronda Zamenhof. Autor: cedida.

“Es farà entrar el verd a la ciutat per tal que sigui accessible a tothom tot respectant el nostre entorn natural més pròxim podent gaudir d’un paisatge urbà i periurbà de qualitat”, diu Ciuró, qui defineix el seu projecte urbà com “ambiciós, possible i necessari” per fer que el verd “floreixi”.

Ciutadans presenta el seu programa “possibilista”

En una roda de premsa al mercat ambulant de la Creu Alta, Ciutadans ha presentat aquest dimarts el seu programa electoral. Si voleu més informació, podeu consultar aquí: ‘Ciutadans promet invertir als barris més en 4 anys que els darrers 8 anys‘).

Martínez vol reconvertir en boulevards comercials tres carrers de la ciutat

100 % Sabadell, la candidatura liderada per Marisol Martínez, ha presentat aquest dimarts la seva proposta per convertir tres carrers importants de la ciutat en boulevards comercials. Es tracta de l’avinguda de Matadepera, al nord, la Via Massagué, al centre, i la plaça de la Creu de Barberà, al sud. Martínez recorda que Sabadell té 7 quilòmetres d’eix comercial, de nord a sud, que cal “preservar” i potenciar com una “oportunitat” de ciutat.

Pel que l’avinguda de Matadepera volen trasformar l’avinguda en un boulevar per a vianants i al sud promoure una nova centralitat al voltant de la plaça de la Creu de Barberà, unint-la al mercat de Campoamor com una via per a vianants. Pel que fa al centre, volen “finalitzar la vianalització, garantint l’aparcament i ordenant les càrregues i descàrregues integrant la Via Massagué amb un pla especial”. Així 100 % Sabadell aposta per una fórmula de gestió “compartida” entre l’administració i els agents privats.

Gesa, a Ca n’Oriac i La Creu de Barberà

El portaveu popular, Esteban Gesa, està fent campanya de carpa en carpa aquest dimarts a Ca n’Oriac i La Creu de Barberà.

 

Ara Sabadell

La candidatura liderada pel regidor Ramon Vidal ha estat aquest dimarts al Parc del Nord, on s’han compromès a activar “serveis d’intervenció immediata” per mantenir i conservar l’espai públic.