Crida

Diari de campanya (9). D’actes centrals

Darrer dissabte de campanya electoral. Dia de contrastos: mentre uns partits han celebrat els seus actes centrals, altres han tingut un dia de baixa intensitat. 

Aquest és un resum del que ha passat a la campanya electoral el 18 de maig.

(Aquesta és una notícia oberta: anem afegint informació a mesura que n’anem generant al llarg del dia).

El PSC celebra l’acte central

Optismisme al PSC en l’acte central, que ha aplegat mig miler de persones a la sala polivalent del nord. Els socialistes es presenten com l’única alternativa al govern actual. Més info: ‘El PSC es proclama com l’única alternativa al govern actual‘.

Sabadell en Comú presenta les propostes d’habitatge

Els comuns han presentat les propostes per a joventut i habitatge. Han fet una acció per visibilitzar com de complicat és trobar un pis assequible. “Si les coses no canvien així és com viurem, al carrer”, ha dit Irene Monés, número 5 de la llista, de Joves de Sabadell en Comú: “formar famílies comença a ser un privilegi”, alerta. Els comuns es comprometen a tenir preus màxims de 500 euros en el parc públic de lloguer, amb titularitat sempre pública, i reservar la quota del 30 per cent a habitatge social a les promocions privades com ha fet Ada Colau a Barcelona. Rehabilitaran la caserna per fer-hi pisos entre altres coses, eficients energèticament.

En quant a joventut, Monés ha destacat que es volen habilitar més equipaments juvenils autogestionats, evitar el model laboral al que “ens condemna Glovo”, potenciar el transport públic i la bicicleta, fomentar la tarifació jove i millorar el transport nocturn. Crearan un comissionat de joventut.

La Crida celebra l’acte central

La Crida per Sabadell ha celebrat el seu acte central de campanya a Fira Sabadell. Unes 500 persones l’han seguit. Missatge central: no convé a la ciutat tornar al passat (PSC). Més info: ‘Fernández (CUP): “la màfia fa temps que està calladeta a Sabadell”).

Junts per Sabadell i el Mercat Central

Dia de portes obertes a la seu de Junts per Sabadell, prop del Mercat Central i aprofitant la fira Medievàlia. Ciuró ha aprofitat per presentar les propostes en quant a la llotja, a la que manca dinamització especialment quan tanca el Mercat. Una zona de vianants amb poca activitat a la tarda i la nit. Ciuró vol aprofitar les marquesines amb més espais de restauració i gastronomia de proximitat oberts tot el dia.

Foto portada: la Fira Sabadell durant l’acte de la Crida. Autor: @cridasabadell via Twitter.