Marta Farrés celebrant la victòria electoral. Autor: David B.

Farrés (PSC): “Sabadell tindrà la primera alcaldessa socialista”

La candidata socialista Marta Farrés guanya les eleccions municipals amb 10 regidors, uns resultats molt per sobre del que ella mateixa esperava. Assegura que el seu serà un govern de pacte, perquè volen “articular una majoria forta, estable” i, en definitiva, “un govern que ho faci bé”. Farrés creu fermament que serà la primera alcaldessa de la ciutat, proposa un govern feminista i lamenta els resultats de Sabadell en Comú i Podem. 

Els crits de “visca, visca, visca, Sabadell socialista” dels militants omplen la seu del Partit Socialista de Sabadell. Abraçades, felicitacions i alguna llagrimeta que s’escapa: el PSC ha guanyat les eleccions municipals a la ciutat, amb un total de 10 regidors, seguida de lluny, pels set d’Esquerra Republicana. Militants i amics de la candidata socialista, Marta Farrés, resten a l’espera per escoltar les paraules de la que, desitgen, sigui la primera alcaldessa de Sabadell. Arriba puntual, a les 12 de la nit, travessant un mar de confeti i acompanyada de la música de Pink.

“Sabadell tindrà la primera alcaldessa socialista”, crida la candidata, entre els aplaudiments d’un públic orgullós.

Farrés apareix pletòrica, segura de que serà la propera alcaldessa de la ciutat. Perquè “la ciutat ha demanat un canvi”, diu, “i tindrem aquest canvi a Sabadell”. En el seu discurs es mostra oberta a pactar amb altres forces polítiques, tot i que descarta, com ja ha dit altres vegades, les d’extrema dreta i les d’extrema esquerra. I també afirma que només hi ha una línia vermella, que per sobre de tot, cal parlar de Sabadell. En aquest sentit, la guanyadora de les eleccions lamenta el resultat d’algunes formacions.

“Lamentem que els comuns i Podem no hagin tret els resultats esperats, ho lamentem de veritat, mai els hem vist com uns adversaris”, diu Farrés.

També s’ha pronunciat sobre la possibilitat de que Esquerra Republicana, la Crida, Junts per Sabadell i Podem pactin, aconseguint la majoria absoluta al consistori. Si bé la candidata no ho ha volgut descartar, sí que argumenta que “Sabadell ha parlat”, i que els socialistes, “hem guanyat”. En aquest sentit, es reafirma: “Sabadell tindrà la primera alcaldessa socialista”. I el compromís de Farrés serà retornar a la ciutat l’orgull que ha perdut.

Foto portada: Farrés celebrant la victòria electoral. Autor: David B.