Ciuró, davant un plasma amb Puigdemont. Autor: David B.

Puigdemont, a Sabadell: “hem de tornar a fer un 1 d’octubre”

Junts per Sabadell omple la Plaça Alcalde Marcet per celebrar el seu acte central de campanya amb la candidata Lourdes Ciuró al capdavant. Ciuró ha comptat amb el recolzament de la diputada i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Míriam Nogueras, i l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha aprofitat per demanar el vot a la seva candidatura al Parlament Europeu. 

L’acte s’ha iniciat amb el record per part de la diputada Nogueras a Jordi Torull, Josep Rull i Jordi Sánchez, que els ha felicitat pel paper que van tenir ahir dia 21 de maig al Congrés dels diputats. “Tenen aquest sentit institucional que fa tanta falta en la política”. La diputada ha aprofitat per demanar als ciutadans donacions per les paperetes. “Si hem de pagar 1 milió o 5 milions d’euros, els pagarem entre tots”, conclou.

Nogueras ha agraït a Lourdes Ciuró per ser la persona que més l’ha ensenyat als inicis del seu recorregut polític. “Les dones canviarem el món que alguns homes han creat i la Lourdes, ho farà des de l’alcaldia de Sabadell”. I de l’expresident, que es presenta a les eleccions al Parlament europeu sota la candidatura de Lliures per Europa, ha dit que “cada batalla que guanyem a fora fa que s’obri una mica més la porta dels que avui són a la presó”.

Membres de la llista de Junts per Sabadell. Autor: David B.
Membres de la llista de Junts per Sabadell. Autor: David B.

Lourdes Ciuró, la candidata de Junts per Sabadell, lamenta la falta de neteja, de manteniment dels parcs, de les places i dels carrers de Sabadell. “Volem una Sabadell preparada, però ens cal molta il·lusió, determinació”. De la legislatura que tot just s’acaba ha dit que s’han passat “quatre anys pensant, decidint”. I, tot parafrasejat l’exalcalde de Sabadell, Toni Farrés, ha dit: “a l’Ajuntament s’hi havia d’entrar sabent llegir i sabent escriure”.

Després d’una pausa accelerada de la candidata, l’equip ha hagut de connectar ràpidament amb Londres, des d’on ha parlat Carles Puigdemont. L’expresident ha explicat amb la tranquil·litat amb la que poden “circular per tota Europa”.

“Ens reben parlamentaris, no necessitem anar escoltats”. A Espanya, en canvi, “Aniríem a la presó, no ens permetrien parlar amb ningú, ja estarien preparant la nostra suspensió, lamenta Puigdemont.

La primera prioritat de la que parla l’expresident “és Sabadell”, que necessita “connectar amb el batec del país”. També parla de la seva candidatura al Parlament Europeu, amb Lliures per Europa. Per ell, “hi ha dues urnes, i una papereta”. En aquest sentit parla de que amb Junts per Sabadell formen part “del mateix projecte” i que continuen “fems, sense defallir, sense rendir-nos”.

Ara bé, l’expresident reconeix que aquest cop “no hi ha prou amb el nostre sacrifici” i explica que és essencial guanyar, que conten amb la participació de la gent.

“Només guanyarem si els derrotem a les urnes”, assegura. I afegeix que “Hem de tornar a fer un u octubre en aquestes eleccions, que les urnes parlin i parlin clar”.

En aquest sentit, anima a la gent a no fraccionar el vot, a votar la mateixa candidatura. “Demaneu que cal que el país actuï com un sol home”, diu, i que els atorgui “la màxima força” a ells, que són els qui s’han “compromès amb la democràcia”.

Després d’aquestes declaracions de l’expresident, Ciuró torna a agafar la paraula comprometent-se de nou, com ha fet sovint a altres actes, a donar tot el suport a la candidatura de Puigdemont. Diu: “Sabadell no fallarà, donarà tota la força al president Puigdemont perquè ens pugui seguir representant a Europa”. En aquest sentit, critica que no els deixin enviar les paperets, i ho qualifica de “vergonya” i de “jugar brut”.

Tot i les paraules de suport de la candidata, Ciuró ha reconegut que a Sabadell no hi ha gaire gent que voti República, però ha explicat que és perquè la ciutat no està en bones condicions. Per això, demana el vot de la gent, perquè “Si votem el de sempre, passarà el de sempre”, assegura. No ha oblidat l’alcaldable, a l’última part de l’acte, parlar de les seves propostes per Sabadell.

“No tenim ànims de criticar, els socialistes van fer el que van saber. Però la última transformació la va dur a terme l’alcalde Farrés, fa 20 anys”

En aquest sentit, ha lamentat que a Sabadell “tenim una de les pensions més baixes de Catalunya, perquè no hem estat capaços de crear llocs de treball de qualitat”, i afegeix que “no podem tenir més pensionistes de segona”.

També ha dedicat uns instants a criticar la campanya de Visit Sabadell. “A nosaltres no ens enganyen”, diu Ciuró”, és una campanya de porten en dintre que pretén anestesiar la ciutadania”.

Per últim, l’alcaldable ha parlat d’una de les iniciatives que es compromet a dur a terme si aconsegueix arribar a l’alcaldia de la ciutat. “Ens comprometen en transformar la Gran Via, per treure el trànsit que la creua”. I ha respost als qui s’oposaven a la creació d’una autopista dient que “tenim autopistes perfectes dins la ciutat, però volem carrers perfectes”. La futura Gran Via que imagina Ciuró, tindrà “dos carrils de pujada i dos de baixada i una rambla al mig, per apropar la fira, el parc taulí, etc.”.

Foto portada: L’expresident Puigdemont a l’acte de campanya de Junts Per Sabadell. Autor: David B.