Roger Torrent

Torrent (ERC): “només fent el camí ample guanyarem la República”

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez, demana el vot de tothom qui vulgui evitar que el PSC, tacat pel cas Mercuri, torni a l’alcaldia. Fernàndez demana el vot a qui va confiar el passat 28-A en el PSC, els comuns o JxCat. Unes 200 persones, segons ERC, han seguit l’acte a la plaça de la Creu Alta. 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha vindicat que “no hi ha ningú més republicà ni més independentista que nosaltres, potser tant però mai més”. La República no és un canvi de banderes, diu perquè “de les banderes no se’n menja. La República són hospitals, escoles, infraestructures, que cap nen tingui la sensació que se l’està deixant enrere”. Per això, creuen els republicans, és que “l’única manera d’arribar a l’objectiu polític que tenim des de fa 88 anys és que siguem molts i que cada vegada siguem més”.

Si estimem la gent la gent estimarà el que representem. És el que hem fet al llarg de la nostra història. Sempre, com diu Junqueras, fer el camí ample perquè així guanyarem”. “Se’ns podran criticar moltes coses però que ningú mai més digui que ERC no és fidel a uns objectius polítics que tenim des de 1931 i no hi renunciarem mai per més presó, més repressió que hi hagi”.

Torrent demana “tenyir de groc el país, el groc que representa el millor per a les classes populars. Una oportunitat històrica. Anirà just que Juli Fernàndez sigui alcalde. Que ningú s’adormi. Que a ningú se li passi l’arròs. Anirà de molt poc. Aprofitem l’oportunitat històrica a les municipals i a Europa”.

Riba: “tornar a posar l’estat espanyol davant del mirall”

La candidata a les europees Diana Riba (dona de l’exconseller empresonat  Raül Romeva) demana a la ciutadania “tornar a posar l’estat espanyol i Europa davant del mirall” i a reconstruir Europa amb “diàleg, pacte, progrés i drets. Hem de prendre consciència que Europa ens pertany”, ha seguit Riba.

“Fem un gest de voluntat i autoafirmació. Ens van apallisar, ens han perseguit i ens persegueixen, ens han tancat i ens han dut a l’exili però quan un estat amb totes les seves forces ens ha volgut silenciar no ha pogut. Ens hem aixecat i hem sortit a guanyar. Ho vam fer l’1 d’octubre, el 21 de desembre, el 28 d’abril i ho farem també el 26 de maig. A qui ens vol vençuts els avancem que no han pogut, no poden i no podran”, ha finalitzat Riba.

“Volem liderar la ciutat. Fer avançar la ciutat de forma decidida”. L’alcaldable d’ERC, Juli Fernàndez, qui defensa “les polítiques republicanes cada dia” com la millor forma d’implementar la República, polítiques del dia a dia que milloren la qualitat de vida dels veïns i veïnes. “Ho farem incansablement”, ha seguit.

El candidat d'ERC a Sabadell Juli Fernàndez. Autor: J.d.A.
El candidat d’ERC a Sabadell Juli Fernàndez. Autor: J.d.A.

“ERC té 88 anys i cap cas de corrupció. Sempre, sempre som garantia d’un govern honest i republicà i és el que farem a Sabadell però necessitem el màxim de suport, força i vots el proper 26 de maig”, ha seguit. Aquí ha demanat el vot a “tota la bona gent de Sabadell que vol un govern honest, drets socials i drets nacionals”.

“Ens és igual a qui vau votar a les espanyoles. A la gent que va votar Sánchez per aturar el trifachito però els fa vergonya la corrupció, el seu vot és ERC. A la gent que va votar els comuns i que s’espanten quan sent que poden pactar amb la corrupció, el seu vot és ERC. I a la bona gent que van votar Junts per Catalunya a les generals i volen un govern honest, els hi diem que els que tenim l’opció de guanyar estem a ERC”.

La número 2 de la llista, Èlia Soriano, ha destacat que cal saber escoltar “les dones de Sabadell” i crear “xarxes”. Considera que el repte de Sabadell és “reconstruir-se, transformar-se”, atraure mà d’obra qualificada, innovació i impacte social.

Gabriel Fernàndez: “som garantia d’un govern de progrés”

El número 3 d’Esquerra a la llista, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que no accepta cap lliçó: “he notat amnèsia a la ciutat. Sembla que els 16 anys de govern socialista no haguessin pactat mai. Hi ha gent disposada a pactar amb aquells que ens van posar en la pitjor situació com a ciutat. Els hereus d’aquell govern van posar Sabadell als noticiaris i diaris pel pitjor pel que pot estar una ciutat i mai s’han penedit. Encara defensen aquella gestió nefasta. Jo conec molt bé l’herència que ens ha deixat a Serveis Socials i Habitatge”.

Fernàndez posa en valor que s’ha doblat el número d’habitatge d’emergència, s’ha sancionat les elèctriques o ha augmentat el número d’hores d’atenció social:

“Volem ser la llista més votada perquè som l’única garantia d’un govern de progrés, fort, sense cap element de corrupció ni repressió del 155”, ha assegurat Fernàndez.

El marit de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles, ha llegit una carta de l’expresidenta del Parlament, en presó preventiva des de fa més d’un any, on ha demanat convertir les municipals en un nou plebiscit i ha animat a tenyir Sabadell i el país de groc. “Tenyim la ciutat i el país de llibertat”, ha assegurat a través de la veu del seu marit.

Foto portada: el president del Parlament, Roger Torrent. Autor: J.d.A.