Foto portada: un moment de l'acte de Primàries per la República. Autor: cedida.

Una llista independentista ‘transversal’ per a les municipals de 2019?

La coordinadora Primàries per la República ha donat aquest dissabte el tret de sortida per bastir les llistes “transversals” independentistes, a través de primàries obertes a la ciutadania o processos participatius, per escollir els candidats de cara a les eleccions municipals del 2019. És el projecte impulsat pel filòsof i periodista Jordi Graupera per a Barcelona, que vol estendre a altres municipis com Sabadell.

Ho ha fet amb un acte al Teatre Auditori de Granollers, des d’on ha detallat que el seu objectiu és que aquests comicis siguin “el primer pas efectiu de la República de Catalunya”. Aquest dissabte han formalitzat sumar-se a la coordinadora Primàries per la República més d’una quinzena de municipis com Reus, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Palamós, Sabadell, Terrassa i Cambrils i representants de 164 municipis diferents disposats a fer Primàries per la República.
I també s’hi ha afegit partits com Demòcrates de Catalunya, Solidaritat, Consultes per la Independència, Independents per la Selva. A nivell local, qui s’està movent en aquesta línia és la secció sabadellenca de Democràtes. Preguntada per aquest digital fa alguns dies, la candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, es mostra disposada a “seure i parlar”. A nivell general, i no estrictament local, ERC és molt escèptica amb la proposta.

Foto portada: un moment de l’acte de Primàries per la República. Autor: cedida.