Foto portada: Gibert i Carrasco, amb militants del PSC,al carrer de Sant Josep. Autor: PSC.

Els Casals de Gent Gran, sense activitats gratuïtes

El PSC acusa la Generalitat de manca de previsió per no renovar el contracte públic que permet activitats gratuïtes als Casals de Gent Gran. Va acabar el 31 de desembre i la Direcció General de Famílies no el va renovar. 

Malgrat l’aplicació de l’article 155, i el cessament dels consellers, l’estructura directiva de la Generalitat persisteix. Els socialistes mantenen que la manca de previsió de la Direcció General de Famílies ha comportat que s’acabin les activitats de franc als Casals de Gent Gran. “Són unes activitats fonamentals per a la nostra gent gran”, diu el diputat i primer secretari del PSC, Pol Gibert.

“Algunes de les activitats s’han deixat de fer o han passat a ser de pagament, com grups de lectura i de debat, gimnàstica, ganxet, informàtica o ball”, es queixa Gibert des de les portes del Casal de Gent Gran del Centre, al carrer Sant Josep.
El diputat socialista assegura que s’ha pres la decisió sense avís previ, només amb un cartell a la porta. “És intolerable”, segueix el diputat. “Sabent que el contracte caducava, haurien d’haver informat del problema”, manté. Assegura que excusar-se amb l’aplicació del 155 no val.

La regidora Anna Carrasco manté que ara és difícil que hi hagi activitats gratis fins la tardor: “ara estan treballatn en el plec de clàusules que han de regir el nou contracte, amb l’esperança que aquest torni a estar en funcionament després de l’estiu”.

Carrasco exigeix al govern municipal que es posi del costat de la gent per demanar a la Generalitat que faci els cursos gratis i, si no és possible, que avanci els diners. “Han de vetllar per la nostra gent gran”, finalitza.

Cinc Casals de Gent Gran a Sabadell

Sabadell té cinc casals de gent gran, al Centre, Creu de Barberà, Gràcia, Roureda i Torre-romeu, que gestiona el Departament de Treball, Atenció Social i Famílies.

Foto portada: Gibert i Carrasco, amb militants del PSC,al carrer de Sant Josep. Autor: PSC.