Els CDR es coordinen des de Sabadell per preparar accions davant la “imminent” aplicació del 155

Reunió de coordinació dels Comitès de Defensa del Referèndum a Sabadell. Es va fer a la Quartera, annex al Casal Can Capablanca, del barri de Gràcia, per preparar les accions a fer en cas de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució o si es produeixen detencions en el marc del conflicte institucional obert entre els governs català i espanyol.

La trobada va dur-se a terme a porta tancada i va atraure desenes de CDR catalans. Aquests organismes van sortir, de forma més o menys espontània, en els dies previs a l’1 d’octubre per organitzar activitats per impedir el tancament dels punts de votació i custodiar les urnes. Després de la trobada s’ha decidit fer una xarxa de coordinació supramunicipal. En un comunicat, consideren “imminent” l’aplicació de l’article 155 i asseguren que se sumaran a les “mobilitzacions al carrer per defensar la voluntat popular, contra la repressió i per la retirda de les forces d’ocupació de casa nostra”.

Mitja dotzena de reunions a Sabadell

D’altra banda, a nivell local el CDR de Sabadell ha convocat aquest dilluns mitja dotzena de trobades. Es faran a les 19 hores a la plaça Còrdova (Can Llong), Consell de Joves (Covadonga), Plaça de Montserrat Roig (Eixample), El Tallaret (Creu Alta) i la biblioteca de La Serra (Torre-romeu). Una hora més tard es reuniran a la plaça del Treball (Gràcia). L’objectiu és valorar el moment actual i debatre quines accions emprendre a partir d’ara.

Foto portada: reunió del CDR, al Centre, els dies previs a l’1-O. Autor: David B.