Foto portada: Vidal, Castro i Ribas, aquest dijous al Taulí. Autor: A. Pujadas.

Els ‘comuns’ es comprometen a revertir les retallades en salut si guanyen les eleccions

La número 4 de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, assegura que si guanyen les eleccions revertiran les retallades en la sanitat pública. Els ‘comuns’ reclamen millorar l’Atenció Primària com a primer pas per a descongestionar l’hospital Parc Taulí.

Marta Ribas, número 4 de Catalunya en Comú Podem a les eleccions del 21 de desembre, assegura que els ‘comuns’ són la “garantia” perquè la salut pública sigui una prioritat en els propers pressupostos de la Generalitat.

El Vallès Occidental, però especialment aquest sector del Vallès que lidera Sabadell, és una zona amb un important dèficit en infraestructures sanitàries”, assegura Ribas, que critica que en la passada legislatura no s’han revertit les retallades del 2011, que xifra en més de 1.000 milions d’euros.

Ribas considera que aquesta falta d’infraestructures “fa que tot estigui col·lapsat. El sistema sanitari públic no pot donar resposta a la necessitat de la ciutadania d’aquesta zona”. La rubinenca ha explicat que “corre pressa” perquè la situació no continuï així i es doti la sanitat dels recursos necessaris per posar fi a la situació actual.

Especial èmfasi en els Centres d’Atenció Primària (CAP)

Segons Ribas cal prioritzar l’Atenció Primària perquè “tampoc descongestionarem les urgències d’un hospital com el Taulí mentre no fem que la Primària funcioni com a porta d’entrada”. Ribas reclama rebaixar el temps d’espera dels CAP’s a un màxim de 48 hores. D’altra banda, ha afegit que l’ampliació de les Urgències del Taulí és necessària, però que cal posar remei a la situació de manera estructural.

Acabar amb la corrupció a la sanitat pública

Per últim, Marta Ribas ha reclamat que es canviï “la llei, el xip, les prioritats i la forma de gestionar políticament la governança del nostre sistema de salut” perquè no hi hagi corrupció al sistema sanitari català. Ribas creu que el CatSalut ha d’exercir més control sobre els diners públics que gestiona per acabar amb aquelles situacions en què “s’està utilitzant el dret de la salut de la ciutadania per fer negoci”.

Foto portada: el regidor de Salut, Ramón Vidal, Lola Castro i Marta Ribas, aquest dijous al Taulí. Autor: A. Pujadas.