ERC demana “llums i taquígrafs” en l’afer Juanjo Cáceres: “tenen res a amagar?”, es pregunten

El principal grup de l’oposició municipal, Esquerra Republicana, denuncia que l’executiu PSC-Podemos utilitza la comissió informativa de Transparència de forma “partidista”. Els republicans volien que es convoqués la comissió per estudiar l’afer Juanjo Cáceres però una setmana després no han rebut cap resposta. La dilació contrasta, diuen els republicans, amb les presses que va tenir l’executiu de Marta Farrés per convocar una informativa de transparència quan es va publicar la investigació policial que afecta la nau Artextil i, de retruc, la gestió de l’anterior govern. 

Els republicans volien saber, però, si la col·locació de Juanjo Cáceres, parella de la tinenta d’alcaldessa Marta Morell (Podem), a la Diputació de Barcelona (on governen el PSC i Junts) és el “pagament” del suport dels podemites a l’alcaldia de Marta Farrés. Els republicans exigeixen a l’alcaldessa “celeritat” si no vol que quedi palesa “l’evident manipulació partidista” que el govern PSC-Podem fa de la Comissió de Transparència.
Esquerra demana “llum i taquígrafs” en tot l’afer Juanjo Cáceres i per això van presentar el passat 4 de febrer una petició per convocar de forma urgent la comissió. De forma habitual es reuneix cada tres mesos, però es poden convocar reunions urgents. Una setmana i alguns dies després, ERC assegura que no ha rebut cap “mena de resposta”.

“Volem, ara, que el govern socialista utilitzi la mateixa vara de mesurar d’altres ocasions, i, accepti, amb la mateixa celeritat, la nostra petició urgent que la comissió es convoqui perquè els dos partits de govern i el mateix company de la tinenta d’alcalde Morell, Juanjo Cáceres, hi donin les explicacions imprescindibles sobre els fets apareguts en premsa la setmana passada. Tenen res a amagar, potser?”, assegura el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

Els republicans sospiten que els socialistes només convocaran la comissió quan els convingui “per sembrar dubtes” i que dilataran aquelles trobades que no els afavoreixin.

Foto portada: el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, el passat dimarts, al ple. Autor: David B.