Foto portada: Pol Gibert, Marta Farrés i Marta Morell. Autor: David B.

Farrés: “hi ha una clara vocació política per buscar la meva foto entrant al jutjat”

Entrevista de la nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a l’Agència Catalana de Notícies. Sense gaires novetats, més enllà d’acusar l’oposició de tenir una “clara vocació política per buscar la meva foto entrant al jutjat”. En quant a la polèmica per l’increment de sous del govern i la resta de regidors i assessors, defensa que altres municipis com Terrassa els tenen més elevats.

Farrés haurà de declarar a finals de mes com a testimoni a la peça 28 del cas Mercuri, que investiga l’adjudicació del contracte de residus a SMATSA l’any 2012. Farrés compareix a petició de l’acusació popular, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. La seva cara més visible des de l’inici ha estat l’advocat Raúl García Barroso, qui des de fa un mes és regidor de l’Ajuntament per Esquerra Republicana.

“Hi ha una clara vocació política per buscar la meva foto entrant al jutjat”. Amb tot, Farrés insisteix que intentarà “ajudar tant com pugui” amb la seva declaració. “No se que em demanaran”, ha apuntat la batlle que ha assegurat que el proper 24 de juliol explicarà tot el que sap amb “normalitat” i intentant “ajudar a aclarir tot el que pugui”.

Farrés afegeix que en el moment en què es va redactar el plec de clàusules del contracte ella no tenia vincles amb l’àrea d’Espai Públic, sinó que la seva tasca girava al voltant de la de Serveis Socials. “Estàvem en plena crisi econòmica i prou feina tenia amb gestionar tot això”, manté.

Farrés, al seu despatx. Autor: ACN.
Farrés, al seu despatx. Autor: ACN.

Pel que fa al polèmic viatge que va fer a Nador (Marroc) l’any 2010 i que apareix en el sumari del ‘cas Mercuri’ la batlle reitera que “era un viatge institucional” per explicar “temes de feminisme i com s’estava portant el Centre d’Atenció a la Dona i el d’Atenció Ciutadana”. De fet, hi ha indicis que el viatge institucional el va pagar l’empresa SMATSA. Per això se la crida a declarar bàsicament. Ella sempre va creure que qui el pagava era l’Ajuntament.

Sobre els sous: que mirin Terrassa

Pel que fa a la polèmica entorn l’increment de sou de la batlle, els membres del govern, els portaveus dels grups municipals i els càrrecs de confiança, Farrés ha defensat que el cost global del nou executiu s’ha reduït respecte l’anterior govern – en total són 155.358,46 euros anuals menys – ja que hi ha menys regidors i menys assessors. “Només cal mirar els sous que hi ha a la resta de municipis, com Terrassa”, comenta la batlle.

Foto portada: Farrés, presidint el seu primer ple. Autor: David B.