Forcadell renuncia al seu escó de diputada

La diputada d’Esquerra Republicana i expresidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, ha presentat la seva renúncia a l’acta de diputada després del debat d’investidura de Jordi Turull, celebrat aquest dijous al Parlament. 

Forcadell està sent investigada pel Tribunal Suprem, i ha de personar-s’hi aquest divendres de nou. Amb Forcadell també han renunciat a l’escó Marta Rovira i l’exconsellera Dolors Bassa. La renúncia de les tres diputades d’Esquerra s’ha conegut just després de finalitzar el ple d’investidura, on el candidat Jordi Turull ha estat rebutjat amb els vots contraris de Cs, PSC, PP i Catalunya en Comú Podem i les abstencions de la CUP.
Segons Esquerra, “amb l’objectiu de no interferir en l’activitat democràtica del Parlament i de no ser un obstacle a la seva sobirania, en les properes hores els diputats i diputades Assumpció (Titon) Laïlla, Chakir El Homrani i Magda Casamitjana prendran possessió del seu escó. El relleu tindrà lloc després que les diputades Marta Rovira, Carme Forcadell i Dolors Bassa hagin cedit el seu escó, un cop acabat el debat d’investidura d’aquest dijous al Parlament i de votar a favor del candidat Jordi Turull”. Esquerra ha denunciat que “els intents reiterats de l’Estat espanyol de condicionar l’activitat democràtica del Parlament. Les noves citacions d’aquest divendres al Tribunal Suprem, en la causa general que instrueix el jutge Llarena contra l’independentisme són una mostra més d’aquesta voluntat de segrestar la democràcia”

Foto portada: Forcadell. Autor: David B.