Ciutadans. Autor: David B.

Joan García (C’s): l’Ajuntament està “segrestat” per l’independentisme

El diputat de Ciutadans Joan García ha manifestat que l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha deixat fora de tota legalitat la institució que representa a  tots els ciutadans, que és l’ajuntament de Sabadell.

García ha recordat que en les darreres eleccions municipals van donar suport majoritari a les forces constitucionalistes i que el partit que representa Serracant en alguns barris no va superar ni el 8 per cent dels vots.

Això dona un missatge que la ciutat és diversa i plural i l’Ajuntament també ho ha de ser. L’Ajuntament està segrestat per una voluntat política aliena a la ciutadania i que darrera de tot això només hi ha una quartada per proclamar la independència de Catalunya. Res més”, ha denunciat el diputat de la formació taronja.

Ciutadans avisa que estarà atent i denunciarà totes aquelles accions que ataquin a les institucions catalanes i en aquest cas concret a l’ajuntament de Sabadell. García ha alertat de “les conseqüències que pot portar aquesta situació pels funcionaris i treballadors públics o la Policia local i també per la ciutadania en general”.

El portaveu de Ciutadans, José Luís Fernández, ha manifestat que “aprofitant les poques hores de legalitat que va tenir la llei aprovada al Parlament de Catalunya, l’alcalde va fer un decret, que va signar sota la seva responsabilitat, ja que el secretari municipal no va voler signar. D’aquest fet ja hem demanat un informe jurídic per analitzar la legalitat de tot plegat i hem fet un recurs perquè creiem que aquest decret no és vàlid. Tenim un alcalde en rebel·lia”, ha subratllat el portaveu.

Aprofitant aquesta finestra d’oportunitat es va enviar un correu electrònic a tots els treballadors municipals informant-los sobre la llei i per col·laborar en el referèndum. Avui s’ha fet un sorteig clandestí per a formar les taules de votació”, ha explicat Fernández.

Ciutadans demana que igual com es va fer el correu informant als treballadors municipals sobre la llei del referèndum, “es faci un altre informant que la llei està suspesa i quines són les conseqüències en cas de participar-hi”. També demanen saber qui és l’equip coordinador del referèndum i que es desmantelli.

La formació taronja assegura també que es reuniran amb sindicats dels treballadors de l’Ajuntament “perquè entenem que s’estan vulnerant els seus drets i estan posant-los en perill”.

Ajuntament aturat

D’altra banda, Fernàndez ha assegurat que l’Ajuntament “està totalment parat” i que el govern municipal “no ha fet res, fins i tot l’activitat ordinària està totalment parada”.

Foto portada: Joan García amb el grup muncipal de Ciutadans. Autor: David B.