Foto portada: el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a Sabadell. Autor: J.d.A.

Gibert s’acomiada de la JSC des de Sabadell

El primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), i primer secretari del PSC de Sabadell, s’acomiada de la JSC aquests dies després d’un mandat de tres anys. La JSC celebra el seu congrés a Sabadell fins diumenge on s’escenificarà el relleu. Aquest divendres ha arrencat de la mà de Miquel Iceta. 

Els pesos pesats actuals de socialisme català han envoltat Gibert en l’arrencada del 16è congrés de la JSC: Iceta, la viceprimera secretària i alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marin, i el secretari d’Accio Politica i alcalde de Cornellà, Toni Balmón. També hi ha participat el primer secretari de les Joventuts Socialistes a Espanya, Omar Anguita.

Iceta: “ens toca dir les veritats”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha animat la JSC a si cal dur la contrària als posicionaments orgànics del partit: “no pot anar ningú a la presó per un tuit, no pot anar ningú a la presó per una cançó d’un raper”. Ha esperonat la JSC a ser “útils” per la gent jove. “Si no, no teniu sentit”, ha seguit, compaginant però, la visió utòpica amb un pragmatisme de tocar de peus a terra:

“Aquí a Catalunya no toca de peus a terra ningú: encara estan decidint si és millor un president que viu a Brussel·les o un que està a la presó. Ens toca dir les veritats: el millor seria tenir un president que es pugui dedicar al país i no estigui hipotecat per un procés judicial. El que més interessa als catalans és que s’acabi el 155 quan més abans millor i tenir un govern que gestioni les competències de la Generalitat, obrir un escenari de negociació i pacte amb el govern d’Espanya i donar respostes a la gent”.

Iceta ha agraït a Gibert la seva tasca com a primer secretari de la JSC.

Farrés, al Congrés de la JSC. Autor: J.d.A.
Farrés, al Congrés de la JSC. Autor: J.d.A.

Per la seva part, i en representació del PSC de Sabadell, la secretària de Política Municipal, Marta Farrés, ha acusat l’actual govern de Sabadell de practicar “la política més antiga i més vella” assegurant que no han respost les expectatives generades i s’ha mostrat confiada en donar la benvinguda a la JSC amb un alcalde o alcaldessa socialista a Sabadell.

El successor de Gibert seguirà sent vallesà, en aquest cas, però del Vallès Oriental i en concret de Sant Feliu de Codines. Es tracta d’Arnau Ramírez, regidor al petit municipi proper a Caldes de Montbui. El 16è Congrés de la JSC es duu a terme fins diumenge a l’hotel Verdi de Sabadell.

Foto portada: el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a Sabadell. Autor: J.d.A.