Banderes espanyola i republicana, Auor: David B.

Guanyem alerta que retirar banderes allunya la ciutadania de l’Ajuntament

La plataforma Guanyem Sabadell, que forma part del govern municipal amb dos regidors, alerta que retirar banderes de l’edifici consistorial allunya l’ajuntament de Sabadell de part de la seva ciutadania. “Darrera de cadascun d’aquests símbols hi ha part de la societat”, asseguren. Dos dels quatre socis de govern, el mateix Guanyem i Unitat pel Canvi, s’han mostrat contraris a la retirada de la bandera espanyola i europea de l’Ajuntament.

Malgrat la Declaració d’Independència del Parlament del passat divendres, la bandera espanyola i europea no s’ha despenjat dels edificis oficials de la Generalitat, ni del Palau, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, ni del Parlament, al parc de la Ciutadella. Només alguns ajuntaments, entre ells el de Sabadell van retirar els símbols espanyols i europeus dels seus ajuntaments. A Sabadell ho va fer públic pocs minuts després de la Declaracio d’Independència la Crida per Sabadell, la formació política a la qual pertany l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Aquest dilluns, en Junta de Govern Local, l’alcalde va assumir la decisió com a pròpia, desvinculant-la d’una decisió del quatripartit.

“Darrere de cada símbol hi ha part de la societat”

Dins del govern, tant Unitat pel Canvi com Guanyem han criticat la decisio de Serracant. Guanyem alerta que retirar símbols allunyarà part de la ciutadania del consistori, que se sent representada en ells.

Darrera de cadascun d’aquests símbols hi ha part de la societat que es sent representada. Per tant, per Guanyem Sabadell prescindir d’un d’ells és no tenir en compte part de la ciutadania que representem”, assegura la formació en un comunicat.

La plataforma que lidera la tinent d’alcalde Marisol Martínez recorda que els ajuntaments han estat sempre un factor clau de proximitat i de responsabilitat respecte la convivència. I recorda que l’Ajuntament ha de representar tots els veïns de la ciutat “sigui quina sigui la seva manera de pensar”.

Bandera republicana

En un altre ordre de coses, des d’aquest dilluns penja de la finestra del grup municipal de Guanyem una bandera republicana. Al costat, hi ha l’espanyola que va penjar, i ha hagut de substituïr diverses vegades ja, el grup municipal de Ciutadans.

Foto portada: la bandera republicana penjada al grup municipal de Guanyem, a la dreta. A l’esquerra, l’espanyola de Ciutadans. Autor: David B.