Foto portada: Iceta, a la porta de l'IES Agustí Serra. Autor: ACN.

Iceta diu al Govern que si vol negociar amb Madrid renunciï a celebrar “un referèndum il·legal”

Segona visita en dos dies del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a Sabadell. El màxim dirigent del PSC ha visitat l’IES Agustí Serra (Torreguitart). En declaracions als mitjans, ha emplaçat el govern català a renunciar a l’1-O si vol negociar amb Madrid.

Segons informa l’ACN, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que si la Generalitat vol negociar amb l’Estat un referèndum pactat primer ha de renunciar a celebrar l’1-O. Així ho ha manifestat després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagin enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al rei Felip VI per demanar-los diàleg.

Dir que es vol negociar mentre es despleguen tot tipus d’activitats per fer una consulta il·legal no té credibilitat”, ha considerat. L’1-O és una il·legalitat com una casa de pagès”, manté el diputat.

Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, Iceta s’ha mostrat confiat que l’alcaldessa, Ada Colau, no incorrerà en cap il·legalitat, d’acord amb el pacte a què ha arribat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Estem tranquils perquè l’alcaldessa i el govern de la ciutat han dit que es mantindran en la legalitat i perquè el secretari municipal ha fet un informe on diu que no hi pot haver una cooperació institucional en la celebració d’un referèndum il·legal”, ha afegit.

És per això que no veu cap impediment a mantenir l’acord de govern que PSC i Barcelona en Comú, tenen en aquesta ciutat. “L’Ajuntament de Barcelona no cedirà locals. Ho ha dit el secretari. Ho ha dit l’alcaldessa que ha assegurat que no se saltarà la llei i el govern municipal va decidir-ho també, per tant no estem aquest escenari”, finalitza.

Foto portada: Iceta, a la porta de l’IES Agustí Serra. Autor: ACN.