ICV denuncia que 1300 famíles quedaran desateses sense PIRMI

Iniciativa per Catalunya Verds denuncia que des de fa mesos hi ha centenars de persones esperant una resposta a la sol·licitud de cobrar la Renda Mínima d’Inserció, coneguda com a PIRMI. La formació calcula que 1.300 persones a Sabadell poden quedar desateses si es retallen aquests fons com preveu la Generalitat. Presentarà una moció al proper Ple demanant més fons per aquest programa.

Asamblea Parados Barcelona_20110818__JoseSanchez_06
Protestes pel canvi en la PIRMI, el passat agost. Font: Imagen en acción

Segons assenyala la formació ecosocialista, la Renda Mínima d’Inserció va ser concebuda per garantir un dret universal d’accés a ingressos mínims de subsistència, per a les persones que no disposessin d’altres fonts de renda. I així va quedar fixat per llei l’any 1997. Ara però, segons ICV, la previsió de la Generalitat per al 2012 és reduir l’aportació a aquest fons de 130 a 100 milions d’euros mentre que augmenta el número de persones que la necessiten. Segons ICV, es passarà d’atendre a 35.000 persones el 2011 amb una despesa real de 175 milions, a atendre’n 18.000 aquest any en un context econòmic encara més dur. ICV considera un atac a l’estat del benestar reduir l’aportació al PIRMI.

Segons el comunicat, a Sabadell hi ha moltes famílies “que esperen des de fa mesos una resposta a la seva tramitació”, sense que l’organisme competent s’hi pronunciï. A més, carregant la despesa en les arques municipals. Per aquest motiu, la formació presentarà al proper Ple una moció per demanar la Generalitat que ampliï la Renda Mínima d’Inserció fins a cobrir la demanda actual i que inclogui les persones amb problemes d’exclusió laboral mentre no puguin tenir una altra prestació.