Foto portada: Mena, en una imatge d'arxiu. Autor: cedida

Joan Mena encapçalarà la llista d’EUiA al Congrés per Barcelona

El sabadellenc Joan Mena encapçalarà la llista d’Esquerra Unida i Alternativa al Congrés dels Diputats. L’exdiputat i exregidor ha estat l’únic candidat que s’ha presentat i entregat els avals a les primàries de la formació d’esquerres. En principi, Mena s’integrarà a la llista de confluència entre Podemos, ICV, EUiA a les eleccions al Congrés dels Diputats.

Joan Mena és professor. Després de presidir l’Associació de Veïns de Torre-romeu durant uns anys, va entrar al ple de l’Ajuntament l’any 2007 com a regidor d’ICV-EUiA. Va deixar la seva acta el passat mes de maig després de vuit anys. En les eleccions al Parlament del novembre de 2012 va ser el número 3 de la llista d’ICV-EUiA a Barcelona i va ser escollit diputat.

Ara Mena liderarà la llista d’Esquerra Unida i Alternativa a la província de Barcelona per a les eleccions generals que es celebraran el 20 de desembre. Darrere de Mena s’hi inclouen l’exdiputada Lorena Vicioso, l’alcalde de Montornès, José Montero, o la treballadora de l’Institut Català de la Salut Lola Castro. Aquest dissabte 24 d’octubre al matí, Esquerra Unida i Alternativa celebrarà un Consell Nacional per ratificar les candidatures. No hi haurà primàries, previstes pel 30 i 31 d’octubre, ja que només hi ha un candidat. En canvi, hi haurà una consulta entre la militància per validar l’acord polític de confluència que s’està negociant.

Acord de confluència

En principi, segons el que es va presentar el mes de juliol, diverses formacions d’esquerres anirien de la mà al Congrés. En aquest sentit, Podemos, ICV i EUiA acudirien plegats, com van fer amb Catalunya sí que es pot a les catalanes. Sent així, Mena s’integraria dins la llista de confluència sent el primer representant d’EUiA. La coalició tindrà grup parlamentari propi al Congrés. No obstant, l’acord encara no s’ha tancat.

Foto portada: Mena, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.