PDeCAT. Autor: David B.

Jordi Turull (PDeCAT): “l’Estat espanyol va en un tren que va de l’any 75 cap enrere”

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, crida a la participació l’1 d’octubre i a “no caure en provocacions” davant les reaccions del govern espanyol. Turull assegura que el govern català ho té tot a punt per a la votació.

A dues setmanes pel referèndum de l’1 d’octubre, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) ha portat a Sabadell la campanya a favor del ‘Sí’. El conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull, ha garantit que la votació se celebrarà i que “aviat” se sabrà on es podrà votar.

Jordi Turull. Autor: David B.
El conseller de la Presidència Jordi Turull, aquest diumenge. Autor: David B.

“El govern ho té tot previst, tot calculat, quan tanquen una porta se n’obre una altra. Estem assistint a mesures que jo crec que ara ja només passen a Corea del Nord o a Turquia, però volen posar portes al camp en el s. XXI i no se’n surten”, ha manifestat Turull en declaracions als mitjans.

Turull ha explicat que “hem de parlar de ‘Sí’ a un país en què la policia no entri en els mitjans de comunicació, que no entri a les impremtes, on Correus no miri la correspondència per veure si parla del referèndum…”, en referència als últims esdeveniments per a aturar els preparatius de l’1 d’octubre.

Xoc de trens no n’hi ha perquè nosaltres estem en un tren que va cap al s. XXI ben endinsat, i l’Estat espanyol va amb un tren que va cap als anys 75 en endarrere; per tant, no ens creuarem, no hi haurà xoc. Ara això ja va de democràcia, de dignitat, va de moltes coses i estem en vies absolutament diferents”, segons el conseller Turull.

La presidenta local del PDeCAT, Mireia Figueras, ha obert l’acte, que ha omplert l’amfiteatre de l’Espai Cultura. Figueras ha assegurat que “en ple s.XXI no podem tenir por a una urna”, i ha animat a convèncer els indecisos perquè l’1-O vagin a votar. El portaveu i regidor del grup municipal, Carles Rossinyol, ha animat a votar ‘Sí’ perquè “ha quedat acreditat que les seves prioritats no són les nostres”, en referència a les polítiques del govern espanyol. La congressista Lourdes Ciuró ha assegurat que “les urnes no separen, no divideixen i són la solució”.

Foto portada: Rossinyol, Ciuró, Turull i Figueras, aquest diumenge. Autor: David B.