L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a l'acte de SBDxI, aquest diumenge. Autor: David B.

Juli Fernàndez sí assistirà a la manifestació de la Diada

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha anunciat aquest dimarts que sí assistirà a la manifestació convocada per les entitats sobiranistes el proper 11 de setembre a l’avinguda de la Meridiana de Barcelona.

Segons informa l’Ajuntament, l’alcalde formarà part del tram 71, on hi haurà la gent de Sabadell. La manifestació està convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural.

Sabadell va ser punta de llança dels valors cívics de la Catalunya republicana i durant els primers anys de democràcia, i ho serà també en el país que hem de fer”, ha afirmat Fernàndez.

L’anunci de Fernàndez arriba 24 hores després de que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en comú) anunciés que no assistirà a la mobilització, donat el seu caràcter excepcional. I és que la Diada Nacional, aquest any, serà el primer dia de la campanya electoral per a les eleccions del 27 de setembre.

Fernàndez participarà abans a la tradicional ofrena floral de Sabadell, que es farà a les 9.30 al monòlit de Lluis Companys. L’acte s’ha avançat de nou per facilitar la participació de sabadellencs als actes organitzats a Barcelona.

Conversa amb Artur Mas

En un altre ordre de coses, i segons ha fet públic el govern local, Fernàndez ha mantingut una conversa telefònica amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Malgrat que la voluntat era reunir-se en persona, el calendari electoral ho ha impedit, segons fonts municipals. En la conversa, Fernàndez ha reiterat a Mas la necessitat que les vies del tren es soterrin als barris de Gràcia i Can Feu. Defineix com a “oportunitat perduda” si finalment el soterrament no es fa. També ha demanat que es solucioni el més aviat possible el trasllat de les terres del parc del Nord.

Finalment, l’alcalde de Sabadell ha mostrat a Artur Mas la seva preocupació davant l’operació policial viscuda el 22 de juliol al barri de Can Puiggener. Malgrat que es va tallar el subministrament elèctric a 62 domicilis que l’havien punxat de forma irregular, l’alcalde considera que aquests operatius s’han de conèixer amb anterioritat per prendre mesures d’anàlisi i prevenció, per protegir els més vulnerables.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en un acte de Sabadell per la Independència. Autor: David B.