Foto portada: els regidors de Junts per Sabadell, Francesc Baró, Lourdes Ciuró i Quim Carné. Autor: J.d.A.

Junts per Sabadell: escèptics amb el cartipàs, satisfets amb l’increment retributiu a l’oposició

Junts per Sabadell votarà a favor del cartipàs municipal de Marta Farrés malgrat que els juntaires són escèptics amb l’estructura de govern per “continuista”. Sí veuen favorablement la creació d’un programa estratègic, anomenat Sabadell 2030, que coordina el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert,. També que l’oposició rebi més recursos municipals per dur a terme la seva tasca. 

Ciuró recorda que l’any 2007 Manuel Bustos va impulsar un “pacte de la fam” a l’oposició, reduint les seves assignacions. Aquesta situació arriba a la seva fi ara, amb els portaveus opositors amb sou equivalent al de regidor de govern, i un assessor a jornada completa per cada un dels sis grups municipals. La portaveu municipal de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, assegura que “ara tindrem una qualitat per fer la tasca opositora”. Una millora retributiva que considera “fruit del pacte i l’entesa”, els ingredients necessaris per al mandat municipal al seu parer.
La portaveu juntaire sosté que “no farem un sí a tot al govern” però avisa que “si hi ha un govern que surti de la zona de confort, ens tindrà al costat perquè portem 20 anys estancats com a ciutat”. Tot i així el nou cartipàs no els convenç: “veiem continuisme. Per exemple no es parla d’innovació, de recerca ni d’universitat. No hi ha criteris de sostenibilitat i això ens amoïna perquè hauria de ser un tret diferencial de la ciutat del segle XXI”. Sí estan “esperançats” amb la posada en marxa d’una regidoria estratègica, anomenada Sabadell 2030, que coordinarà Pol Gibert, primer tinent d’alcaldessa. “Farem oposició en positiu”, resumeix Ciuró.

Sobre la declaració de Farrés

L’exdiputada assegura que no té “res a dir” sobre la declaració de Marta Farrés com a testimoni en la peça 28 del cas Mercuri. Sí avisa, però, que seran “contundents” demanant responsabilitats polítiques (és a dir, dimissions) si hi ha canvis i Farrés és investigada. “No ens agrada demanar dimissions per dimissions però a Sabadell després de tot el viscut al cas Mercuri, no hi ha marge”, finalitza.

Foto portada: els regidors de Junts per Sabadell, Francesc Baró, Lourdes Ciuró i Quim Carné. Autor: J.d.A.