La Crida, decebuda per la pròrroga del contracte de menjadors escolars

Decepció a la Crida per Sabadell davant la previsible pròrroga del contracte de gestió unificada dels menjadors escolars. Els anticapitalistes consideren que s’està perdent una oportunitat per millorar la qualitat i varietat dels menús. 

Actualment el contracte el té l’empresa SERHS, propietat de Ramon Bagó. Serveix prop de 3.000 àpats cada dia a Sabadell. El contracte es va prorrogar l’any passat i segons la Crida ara es pretèn una de nova, de la que ells en són contraris.

Contracte en lots, la proposta de la Crida

La Crida preferiria anar cap a un altre model, fraccionat per lots on poguessin entrar empreses petites o cooperatives de proximitat i incloent-hi clàusules socials i ambientals. Així creuen que es podrien controlar més les condicions de treball del monitoratge, millorar la qualitat de l’alimentació i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, ja que el menjar es fa en unes cuines de la comarca del Maresme i es transporta a Sabadell un o dos cops per setmana en línia freda, on és reescalfat cada dia.

Per tot plegat, els anticapitalistes estan decebuts amb la regidoria d’Educació, el màxim responsable de la qual és Joan Berlanga, portaveu d’Unitat pel Canvi.

“Si es manifesta a la ciutadania ser un govern de canvi i de transformació, no entenem que des de la regidoria d’Educació es vulgui seguir deixant més temps la gestió unificada a mans d’una multinacional que no fomenta l’economia i el teixit productiu local”, finalitza la Crida.

El regidor d’Educació i portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, ha assegurat per Twitter que s’estan treballant noves condicions pels menjadors escolars a partir del curs 2019-2020. Berlanga posa en valor les millores graduals que, al seu parer, s’han aconseguit en el servei de menjadors.

Berlanga destaca que durant aquest mandat s’han introduït alguns productes de proximitat, renovat electrodomèstics en algunes cuines i incrementat el número de monitores. Així aquest febrer s’introduiran nous productes ecològics i es reduirà el número d’alumnes per monitor. D’altra banda, es preveu un procés de consulta amb la comunitat educativa per redactar el nou contracte, vigent a partir del curs 2019-2020.

La sostenibilitat econòmica, al fons del debat

La Crida, que ara ostenta l’alcaldia en mans de Maties Serracant, coincideix que abans era difícil compensar les despeses del servei de menjadors escolars. Però insisteixen que ara és més senzill: hi ha una vintena llarga de menjadors, uns 3.000 usuaris al dia i a sobre, tres de cada quatre estan sent becats per l’Ajuntament: “força diners públics acaben a mans d’una multinacional”, finalitzen.

Foto portada: un menjador escolar. Autor: Crida / cedida.

Comments are closed.