20170418 2n Retorn Social Crida per Sabadell

La Crida inicia la votació del segon Retorn Social amb més presència als barris

  • Fins al 30 d’abril es poden votar els projectes que opten a rebre una aportació de la Crida per Sabadell.

  • Hi ha 33 candidats, el doble que l’any passat.

La Crida per Sabadell ha obert aquest matí el procés de votació dels projectes que rebran una aportació del Retorn Social del partit. Les categories a què opten els participants marquen la quantitat de diners que poden rebre, que en tot cas no superarà el 60 per cent del cost estimat del projecte. Així, hi haurà tres categories: una de fins a 500 euros, la segona de fins a 2.000 euros i una tercera de fins a 6.000 euros.

Amb el Retorn Social de la Crida per Sabadell es vol fomentar la participació ciutadana i que les entitats puguin tirar endavant els seus projectes. La regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, ha destacat que l’objectiu és “retornar el que ens dóna l’Ajuntament a projectes de ciutat”. Els quatre regidors de la Crida tenen el sou limitat a 2,5 vegades el salari mínim i la diferència la donen al partit. La segona edició del Retorn Social incrementa la seva quantitat a 33.000 euros, 10.000 més que l’any passat, perquè la primera edició només comptava els sous a partir del mes de maig, quan la formació va entrar al consistori en les passades eleccions municipals.

Es podrà votar a diferents punts de la ciutat

La principal novetat d’enguany és que es pot votar presencialment a més de per internet com ja es va fer l’any passat. En aquesta edició, la taula de votació recorrerà els barris de Sabadell en parades d’un dia, generalment en places. Per exemple, el dia 20 s’ubicarà al Poblenou, el 22 d’abril serà al Mercat dels Merinals i el dia 27 a la plaça de la Creu de Barberà. L’horari de la parada és de 10 hores a 13 hores i de 17 hores a 20 hores.

Els participants poden votar fins a cinc projectes per cada categoria. Aquest any una cooperativa de la Crida s’encarregarà de vetllar pel compliment de les normes de la votació. Els resultats de la votació es coneixeran el dia 18 de maig en un acte amb les entitats al centre cívic de Can Rull.

Foto portada: La parada a la plaça Dr. Robert. Autor: A. Pujadas.