La FAV Sabadell, contra el 155: “cap demòcrata pot quedar impassible”

  • L’entitat veïnal acusa el PP d’usurpar les institucions pròpies amb un 8,5 per cent de vots.

  • Demanen al Parlament evitar un “carreró sense sortida”.

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell considera que aplicar l’article 155 significa “suspendre la democràcia” a Catalunya i impulsar un estat d’excepció de facto. “La història no absoldrà als que han perpetrat semblant disbarat”, assegura el secretariat de l’entitat.

La FAV recorda el paper capital del moviment veïnal en els darrers anys de la dictadura franquista i assegura que ara “cap demòcrata” pot quedar “impassible”. Acusen el PP d’usurpar les institucions catalanes, la policia, els mitjans públics i l’economia autonòmica amb un 8,5 per cent de vots a les darrers autonòmiques. “Pel que sembla, [poden controlar] el que els vingui de gust perquè l’article 155 és una espècie de barra lliure per al govern de torn”, mantenen.

Manuel Navas. Autor: David B.
El president de la FAV, Manuel Navas. Autor: David B.

El secretariat del moviment veinal sosté que lluny de mostrar la seva autoritat, el govern central mostra una “incapacitat i ineptitud extraordinàriament perillosa per donar solucions polítiques a problemes polítics”.

Defensarem com en altres temps la democràcia i la llibertat, que es concreta en: exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; que no despullin a Catalunya del seu autogovern i el dret a decidir del poble català”. Així mateix, en quant al proper ple del Parlament de Catalunya, demanen “les decisions que adoptin en la gestió d’aquesta gravíssima situació no condueixin a un carreró de difícil sortida, ni afavoreixi l’enroc de posicions totalitàries i immobilistes”.

La FAV Sabadell representa una vintena d’associacions de veïns i és l’entitat més representativa del moviment veïnal organitzat.

Foto portada: el Consell de Ministres extraordinari sobre el 155. Autor: ACN.