Foto portada: cues al Despatx Lluch, dimarts al matí. Autor: J.d.A.

La “ineptitud” del govern provoca cues a la ciutadania, denuncia el PSC

La mala relació amb la banca del govern municipal està passant factura a la ciutadania, argumenta el PSC, després que primer Caixabank i ara el BBVA hagin deixat de col·laborar amb el consistori a l’hora de cobrar impostos. 

La conseqüència, segons els socialistes, són les cues que s’han viscut aquest dies, especialment dimarts passat al matí, per pagar l’impost de circulació i la taxa de guals a dos punts: el Servei d’Atenció Ciutadana del carrer Indústria i a Can Marcet, al barri de Gràcia. Les esperes són “responsabilitat del govern local” perquè no tenen cap interlocució amb les entitats financeres.

L’any passat va ser Caixabank qui va trencar relacions amb el consistori a l’hora de cobrar els impostos a les seves oficines i caixers. L’Ajuntament va argumentar que era la conseqüència de negar-se a pagar una comissió que ascendia més de 200.000 euros anuals. Aquest any s’hi ha afegit, entre la gran banca, el BBVA, com va avançar iSabadell fa uns dies (més info: ‘BBVA se suma a Caixabank i no cobrarà els impostos municipals‘).

“Ineptitut al govern”

Ja abans del pont de Setmana Santa hi va haver algunes cues al Despatx Lluch i Can Marcet, però aquestes van ser majúscules dimarts, darrer dia del període de pagament. Malgrat tot, entitats com Banc Sabadell, Banco Santander Central Hispano o Bankia sí permetien pagar els impostos, i a través d’internet es podia pagar a través del BS es tingués o no compte a l’entitat presidida per Josep Oliu.
Els socialistes asseguren que el quatripartit ha mostrat la seva “ineptitud”. “L’alcalde i els seus socis generen aquestes cues amb la seva actuació. A més, no han posat sobre la taula alternatives per rebaixar les molèsties als contribuents», diu el primer secretari del PSC, Pol Gibert. En aquest sentit, els socialistes mantenen que si tornen al govern local iniciaran una relació de col·laboració amb les entitats financeres, per recuperar serveis perduts i en tot cas oferir alternatives si hi ha conflicte.

Cs demana reobrir el SAC a les tardes

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans demana reobrir el Servei d’Atenció Ciutadana totes les tardes ja que es produeixen llargues cues d’espera. Ara per ara, el servei central, al carrer Indústria, obre només les tardes de dimarts i dijous, i la resta de punts, un dia a la setmana. Cs ja va denunciar la retallada d’horaris l’any 2016, quan es va produir.

Foto portada: cues al Despatx Lluch, dimarts passat. Autor: J.d.A.