Acte recolzament CDR. Autor: David B.

Unes 600 persones a la plaça Sant Roc per defensar els CDR

Unes 600 persones s’han concentrat, malgrat la pluja, davant l’ajuntament de Sabadell per protestar contra l’ofensiva que s’ha iniciat vers els Comitès de Defensa de la República, el mateix dia que s’han detingut alguns dels seus membres acusats de terrorisme.

Els manifestants han arribat a la Plaça Sant Roc en columnes procedents de diversos punts de la ciutat: la Plaça de la Creu Alta, la Plaça del Pi, la Plaça Montserrat Roig, l’estació de FGC de Can Feu-Gràcia i l’estació de Renfe de Sabadell Centre. A les vuit del vespre s’han trobat tots davant l’ajuntament.

Un cop a la plaça s’han sentit crits de “no som terroristes”, “llibertat presos polítics”, “som CDR” i s’ha recuperat el ja conegut “els carrers seran sempre nostres”. Durant la concentració s’ha llegit un manifest escrit pels CDR que defensa que l’operació d’aquest matí “demostra que anem pel bon camí”. “Érem deu i serem deu mil”, ha conclòs el manifest.

Participació de les entitats

L’ANC Sabadell per la Independència i Òmnium Cultural també han pres la paraula durant la manifestació per recordar que “fa mesos que els nostres polítics foren empresonats i exiliats; avui han estat els nostres conciutadans”, i refermar la voluntat de construir una república “al servei de totes les persones”.

Les entitats també han recordat que el proper diumenge, 15 d’abril, hi ha convocada una manifestació a Barcelona contra la repressió, organitzada per l’Espai Democràcia i Convivència.

Foto portada: la concentració en defensa dels CDR. Autor: David B.